22

 

На виконання наказу Міністерства соціальної політики України від 12.09.2013 № 570 «Про затвердження Плану заходів з відзначення у 2013 році Дня працівника соціальної сфери», Департамент соціального захисту населення ВОЛИНСЬКОЇ обласної державної адміністрації із обласною організацією профспілки працівників соціальної сфери 22 жовтня 2013 року провів обласний конкурс спеціалістів управлінь соціального захисту населення та працівників територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг), присвячений Дню працівника соціальної сфери.

У конкурсі взяли участь начальники і спеціалісти управлінь соціального захисту населення та директори і працівники територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) області. Всього на конкурс прибули 108 чол.

З вітальним словом до учасників конкурсу та запрошених звернулась директор департаменту С.Є.Мишковець, яка відзначила, що соціальна робота - найважливіша сфера життєдіяльності суспільства, що представляє собою особливий вид діяльності, мета якого задоволення соціально гарантованих та особистісних інтересів і потреб різних груп населення, створенню умов, що сприяють відновленню здібностей людей до соціального функціонування. Ця політика чітко прослідковується в Національному плані дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010–2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», затвердженому Указом Президента України від 12.03.2012 року № 128.

Департамент та обласна організація профспілки зацікавлені в тому, щоб при реформуванні системи соціальних послуг, яка ставить вимоги щодо наближення якості соціальних послуг до європейського рівня, працівники були готові і рівень їх підготовки відповідав новим вимогам якості надання соціальних послуг. Відповідно цього необхідно не залишати поза увагою питання широкої поінформованості населення про роботу установ соціального захисту населення, а цьому сприяє розроблення і виготовлення емблеми, спецодягу, випуску інформаційних листівок і брошур. З цією метою було організовано конкурс. Світлана Євтихіївна побажала учасникам конкурсу творчості та креативності, а також привітала усіх із наступаючим святом - Дня працівника соціальної сфери.

Конкурс проводився по трьох номінаціях:

І – проект емблеми для соціального захисту населення області та інформаційної листівки, що відображає роботу райміськуправління соціального захисту населення по соціальному захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни, емблема територіального центру та інформаційної брошури «Організація надання соціальних послуг територіального центру»;

ІІ – презентація елементів спецодягу соціального робітника майбутнього у відділенні соціальної допомоги вдома;

ІІІ – презентація кулінарного блюда - візитівки району.

Розпочався конкурс з презентації емблем та спецодягу соціального робітника майбутнього.

Кожна команда на сцені актового залу Луцького геріатричного пансіонату представляла свою емблему, інформаційну брошуру та одяг. Учасники цієї номінації віднеслись до презентації дуже відповідально. Кожна емблема символізувала турботу, добро, сонячне тепло, життя у формі пшеничного колосся тощо.

Під час презентації спецодягу соціального робітника майбутнього було відзначено, що конкурсанти виявили не аби яку винахідливість. Крім того, що це – зручний для роботи одяг, у нього є привабливість та елегантність. У цій номінації журі конкурсу приємно здивували команди Ківерцівського, Ратнівського та Маневицького районів.

В результаті членам журі було непросто визначитись із переможцями. За результатами голосування журі конкурсу визначило наступних переможців:

- у номінації «Емблеми, брошури, інформаційні листівки :

-              І місце – команда Любешівського району;

-              ІІ місце – команда Любомльського району;

-              ІІІ місце – команда Турійського району;

-   у номінації спецодяг соціального робітника майбутнього:

-              І місце – команда Ківерцівського району;

-              ІІ місце – команда Ратнівського району;

-              ІІІ місце – команда Маневицького району.

 

Наступна номінація, у якій виборювали призові місця учасники конкурсу, - «Кулінарні блюда». У даній номінації учасники конкурсу намагалися вразити членів журі своїми кулінарними витворами - візитівкою району. На професійному рівні учасники конкурсу представили членам журі свої смачні майстерно приготовлені шедеври, де кожен з них мав неперевершений вигляд. Нелегко було членам журі серед такого розмаїття красиво оформлених, з апетитним ароматом страв їх оцінювати.

 

Після обговорення, члени журі прийшли до висновку, що призові місця вибороли наступні команди:

І місце – команда Манавецького району;

ІІ місце – команда Луцького району;

ІІІ місце – команда м.Нововолинська.

 

Відтак, за підсумками конкурсу, головні призові місця вибороли наступні команди:

І місце – команда Маневицького району;

ІІ місце – команда Любомльського району;

ІІІ місце – команда Любешівськог району.

На завершення голова обласної організації профспілки Г.П.Микитюк подякувала учасникам конкурсу за відповідальне відношення, за творчість, винахідливість, а також висловила вдячність та шану працівникам соціальної сфери, чиї самовіддані зусилля, мудрість, терпіння душевне тепло є запорукою необхідної соціальної підтримки для кожного, хто її потребує.

 

 

Волинська обласна організація профспілки

працівників  соціальної сфери України

 

11

 

33

 

44