IMG 3156

 

В Навчально-методичному центрі профспілок 22-24 жовтня проходив 3-денний семінар-практикум для бухгалтерів «Ефективна організація фінансової та контрольно-ревізійної роботи в профспілковій організації». Група учасників навчання була складена з представників первинних профспілкових організацій підприємств різних галузей м. Києва, Київської та інших сусідніх з Чернігівською областей.

 

Актуальність подібного семінару продиктована постійними змінами законодавства, зокрема і щодо діяльності неприбуткових організацій, посиленням контролю та відповідальності посадових осіб за складанням та наданням звітності (у т.ч. в електронній формі), цільовим використанням звільнених від оподаткування коштів тощо. Саме тому була розроблена програма підвищення кваліфікації осіб, відповідальних за стан обліку та звітності у профспілкових організаціях.

 

В першій частині семінару учасники розглянули надзвичайно широкий спектр питань: від правових основ діяльності профспілок, як організацій до особливостей ведення бухгалтерського, фінансового та податкового обліку профспілковими організаціями. Після цього було проведено практикум щодо порядку складання та надання профспілкою звітності до податкових органів, до вищих органів профспілки, а також отримання електронних цифрових підписів, підготовки звітності профспілкової організації в електронній формі.

 

Одним з ключових пунктів програми стало питання бюджетування, як ефективного інструменту фінансового менеджменту. В рамках цієї теми профспілкові бухгалтери дослідили механізм формування доходів і витрат профбюджету, складання кошторисів.

 

Серед інших, розглянутих на семінарі, питань можна відзначити основи аналізу фінансово-економічних показників у період підготовки колективного договору, організацію діловодства та архівної справи, організацію контролю за статутною і господарсько-фінансовою діяльністю профспілкової організації. З метою особистісного зростання учасників навчання було проведено міні-тренінг “Ділове спілкування. Перемовини”, а також оглядову екскурсію по місту Чернігову.

 

Зважаючи на успішне проведення семінару та позитивні відгуки слухачів, вже розпочато набір слухачів для участі в подібному навчанні в листопаді місяці. Заявки на участь у семінарі приймаються в навчальному відділі Центру за телефонами: 0 462 95-51-63, 95-42-07.

 

Віталій Копиш

заступник завідувача навчальним відділом Підприємства “Навчально-методичний центр” Федерації профспілкових організацій Чернігівської області

 

IMG 3069

 

IMG 3125

 

IMG 3077