ФОТО

 

У м.Івано-Франківську відбулося засідання постійно діючої робочої групи обласної тристоронньої соціально-економічної ради.

 

В ході засідання розглянуто звернення голови обласної ради профспілки працівників харчової та переробної промисловості Бурлаки Н.М. щодо порушення Закону УкраїниПро профспілкові організації, права і гарантії їх діяльностіна ТзДВІвано-Франківський хлібокомбінат”, а також обговорено проблеми, що виникають при погашенні заборгованості із заробітної плати, зокрема, на підприємствахчленських організаціях Ради профспілок області.

 

Учасники засідання підкреслили, що завдяки спільним діям через механізм соціального діалогу забезпечується збереження в області збалансованості інтересів працівників, роботодавців і органів влади. Сторони звернули увагу на дії директора ТзДВ “Івано-Франківський хлібокомбінат С.Криворучко щодо умисного перешкоджання законній діяльності професійних спілок. Сторони домовились звернутися до прокурора м.Івано-Франківська щодо порушення проти директора цього підприємства кримінальної справи за ст.170 КК України.

 

Як відзначили члени робочої групи, однією з проблем, що виникає при погашенні заборгованості із заробітної плати, зокрема, на ВАТ “Пресмаш”, є відсутність оплати територіальними управліннями Державної казначейської служби України зареєстрованих платіжних доручень. Сторонами соціального діалогу прийнято рішення звернутися до Державної казначейської служби України щодо вирішення зазначеного питання в найкоротші терміни.    

 

За результатами засідання сторони домовились:

 

- забезпечувати ефективну взаємодію соціальних партнерів в ході переговорного процесу при укладенні колективних договорів та передбачення в них додаткових пільг і гарантій працюючим членам профспілок; 

                                                                                               

- запровадити практику проведення зустрічей в трудових колективах за участю представників облдержадміністрації, обласного об’єднання організацій роботодавців, Ради профспілок області та первинних профспілкових організацій;

 

-        підготувати методичні рекомендації з питань колективно-договірного регулювання соціально-трудових відносин.

 

 

                       Прес-служба Ради профспілок Івано-Франківської області