rukoppg

 

На виконання Закону України «Про соціальний діалог в Україні» від 23.12.2010 та листа Рівненської обласної державної адміністрації від 23.08.2013 Федерація профспілок Рівненської області проводить роботу по соціальному діалогу у районах.

 

У сімох районах області вже побували робочі групи, провели «круглі столи» на тему «Соціальний діалог – влада, профспілки, роботодавці» за участю представників органів влади, профспілкових структур та об’єднання роботодавців районів, області та підвели підсумки проведеної роботи по соціальному діалогу, зокрема, у Зарічненському, Дубровицькому, Демидівському, Млинівському, Радивилівському, Дубенському та Здолбунівському районах.

Наразі ж на етапі завершення робота по соціальному діалогу у Сарненському, Костопільському та Березнівському районах. Саме так, там проведено названий «круглий стіл». А підведення підсумків планується провести 5 листопада у Сарнах та Березному, а 6 - у Костополі.

Метою таких робочих поїздок є перш за усе надати практичну допомогу з питань колдоговірного регулювання соціально-економічних та трудових відносин на підприємствах та в організаціях, установах районів. Особлива увага приділяється підприємствам, організаціям, у яких немає колективних договорів і профспілкової організації. Їм даються конкретні пропозиції як вирішувати ці питання і яка вигода є для роботодавця, трудового колективу, якщо успішно працює колективний договір, а підписує його голова профспілкової організації. Адже колективний договір є таким нормативним документом, за допомогою якого вирішуються питання: оплати праці, охорони праці, надання відпусток та ще ряд питань для надання соціальних пільг непередбачених законодавством.

У ході роботи проводяться зустрічі з керівниками районів, керівниками підприємств та профспілковими активістами. Члени робочої комісії відвідують різні об’єкти районів, обмінюються досвідом, надають практичну та методичну допомогу. Представники делегації консультують, відповідають на питання, що виникають у ході роботи. Робота по соціальному діалогу наразі триває. Планується, що вже у листопаді – грудні її буде проведено у всіх районах області та відбудеться її заключний етап, підписання регіональної угоди. 

 

Прес-служба

Федерації профспілок

Рівненської області