P1540785

 

31 жовтня Федерація профспілок Вінницької області провела засідання ”круглого столу” з порядком денним: ”Реформування житлово-комунального господарства м. Вінниці. Шляхи. Проблеми. Перспективи”.

В засіданні взяли участь: перший заступник Голови ФПО Микола Колесник, директор департаменту житлового господарства Вінницької міської ради Сергій Кушнір, Генеральний директор КП ВМР ”Вінницяміськтеплоенерго” Олег Пізняк, начальник відділу контролю з правильності призначення соціальних допомог та пенсій Департаменту соціальної політики Вінницької міської Ради Ганна Москаленко, директор ТОВ ЖЕО - В’ячеслав Гребінь, члени Тарифної комісії ФПО, члени комісії РФПО з питань соціального захисту членів профспілок і соціального страхування та комісії з питань захисту економічних інтересів членів профспілок, представники ЗМІ.

Відкрив дискусію перший заступник Голови ФПО М. Колесник. Він наголосив на тому, що профспілки розуміють ринкову необхідність рентабельності всіх підприємств та організацій, які надають комунальні послуги населенню. З іншої сторони, для всіх верств населення, незважаючи на їх доходи, має бути гарантована доступність щодо отримання якісних послуг. А для цього необхідно забезпечити платоспроможність людей. Профспілки категорично проти перекладання витрат виробника на плечі населення.

Метою круглого столу було обговорення проблем проведення реформи житлово-комунального господарства міста та пошуку шляхів його вдосконалення в інтересах виробників, надавачів та споживачів комунальних послуг.

 

В ході фахової дискусії обговорювалися питання щодо:

- реалізації реформи житлово-комунального господарства у м. Вінниці;

- шляхів підвищення ефективності роботи комунальних підприємств міста;

- змін в інфраструктурі теплового господарства міста;

- порядку призначення та виплати субсидій населенню для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг у 2013 році.

 

В ході дискусії учасники висловили низку ідей, які можуть бути реалізовані, або стати предметом нових законодавчих ініціатив.

 

Учасники круглого столу ухвалили відповідні рекомендації з обговорюваного питання.

 

Федерація профспілок Вінницької області

 

 Изображение 043