DSC 3753

 

«Щоб у державі був мир і лад, маємо старанно аналізувати попередній досвід, шляхом переговорів вирішувати найнагальніші проблеми, з усіх сил намагатися допомагати людям, які сумлінно працюють. Коли нас багато, то ми – сила». Таке переконання висловив голова ФПО Микола Шершун перед жителями Сарненщини.

Це вже восьмий район, у який відправились представники ФПО. Сюди з робочою поїздкою прибула тижнем раніше робоча група на чолі з заступником голови ФПО Миколою Сіруком. На виконання Закону України «Про соціальний діалог в Україні» від 23.12.2010 Федерація профспілок Рівненської області проводить роботу по соціальному діалогу у районах.

За результатами проведеної роботи, у ході якої відбувся «круглий стіл» на тему «Соціальний діалог – влада, профспілки, роботодавці» за участю представників органів влади, профспілкових структур та об’єднання роботодавців району, члени робочої комісії відвідали різні об’єкти району, обмінялися досвідом, надавали практичну та методичну допомогу. Зокрема, перевірили відповідність колективних договорів нормам, їх легітимність, проаналізували стан їх укладення: чи не порушені терміни укладення, виконання, чи закладені основні нормативи охорони праці, оздоровчі комплексні заходи. Основними питаннями, на яких зосередили увагу, стали: чи відповідають галузевим угодам преміювання, заробітна плата, процес навчання і перекваліфікації кадрів та чи закладені кошти, відрахування до фондів, пенсійного та соціального страхування від нещасних випадків.

За результатами цієї робочої поїздки підвели підсумки, виокремили головні проблеми та переваги району та на підставі цих даних прийняли спільне рішення щодо поліпшення ефективності дії соціального діалогу. Його підписали голова ФПО Микола Шершун, голови адміністрації та районної ради району Анатолій Остапчук та Микола Драганчук та представник від об’єднання роботодавців Юрій Жученя.

 

 

 

 

Прес-служба

Федерації профспілок

Рівненської області

 

DSC 3690

 

DSC 3714