IMG 0387

 

6 листопада п.р. на базі Миколаївського міського будинку вчителя відбулося виїзне засідання президії Миколаївської обласної ради профспілок, на якому розглянуто питання «Про інформаційно-роз'яснювальну роботу облпрофради, її членських організацій».

 

Перед початком засідання голова обласної ради профспілок Юрій Толмачов вручив переможцям обласного конкурсу «Людина славиться у праці!» Дипломи та Грамоти облпрофради, а начальник відділення Національної служби посередництва і примирення в Миколаївській області Оксана Євченко вручила голові обласного комітету профспілки працівників культури Любові Назаровій Свідоцтво про підтвердження репрезентативності обласної профорганізації.

Про інформаційно-роз'яснювальну роботу облпрофради та її членських організацій доповів завідувач інформаційно-аналітичного відділу Миколаївської облпрофради Дмитро Оборонько. Він підкреслив, що обласна рада профспілок, на виконання Заходів щодо реалізації Концепції інформаційної діяльності ФПУ, проводить систематичну та послідовну роботу з реалізації політики інформаційного забезпечення профспілкової діяльності і цей напрямок роботи є одним з основних в діяльності облпрофради.

Для здійснення інформаційно-роз'яснювальної роботи, інформування профспілок області про діяльність Федерації профспілок України, обласної ради профспілок, галузевих профспілок облпрофрада та її членські організації використовують різні засоби інформації: виїзні засідання президії по обміну досвідом; Дні облпрофради та Дні облпрофорганізацій в районах;, власний веб-сайт, постійно діючі семінари, тренінги, «круглі столи», селекторні наради, «Інформаційні вісники», періодичні видання, наочну агітацію з профспілкової тематики, конкурси, методичні рекомендації, буклети. Але сьогодні пріоритетним в інформаційній роботі профспілок області стає застосування новітніх телекомунікаційних технологій.

В реалізації основних положень Концепції інформаційної діяльності профспілок головним завданням є подолання суб’єктивних причин, через які інформація зупиняється на проміжних ланках, активне залучення членських організацій до процесу поширення інформації, створення єдиного інформаційного простору сучасними засобами і методами комунікації.

Члени президії з великим інтересом ознайомились з досвідом роботи обласної організації профспілки працівників освіти і науки (голова Віра Оборонько) та міської організації профспілки працівників освіти і науки (голова Світлана Мовчан), також членам президії було запропоновано переглянути відеоролик «Інформаційна робота – барометр діяльності профспілки», який презентувала Миколаївська обласна організація профспілки працівників   освіти і науки України та наочно продемонстровано можливості роботи в програмі «Скайп» по інформаційному зв’язку.

Президія обласної ради профспілок по розглянутому питанню прийняла відповідне рішення та рекомендувала членським організаціям облпрофради забезпечити передплату профспілкових видань на 2014 рік – кожній профорганізації один екземпляр газети «Профспілкові вісті».

Наприкінці засідання президії всі учасники отримали методичні розробки «На допомогу профспілковому активу. Як підготувати прес-реліз».

 

 

Інформаційно-аналітичний відділ

Миколаївської облпрофради

 

Президія облпрофради 6.11.13 019

 

Президія облпрофради 6.11.13 047

 

Президія облпрофради 6.11.13 050

 

Президія облпрофради 6.11.13 055