DSC 3839

 

 

Вже у десятому районі Рівненської області завершила роботу робоча група з перевірки стану соціального діалогу в області та колдоговірного регулювання на підприємствах та в установах району.

Протягом останніх двох тижнів працювала така група у Костопільському районі. Керівником робочої групи була заступник голови Федерації профспілок області Марія Рожко. До складу групи, крім профспілкової сторони, входили також представники сторони роботодавців, та владних структур тощо. Члени комісії побували в організаціях та підприємствах району і переглянули колективні договори, які укладені на цих підприємствах. Перевіряли, здебільшого, їх легітимність та чи не порушені терміни переукладання.

Відкриваючи засідання з підведення підсумків голова ФПО Микола Шершун зазначив: «Колективний договір, то це взагалі – своєрідна мала Конституція підприємства, і він, безсумнівно, має бути укладений в кожному трудовому колективі».

Під час підведення підсумків цієї роботи в районі виступаючі підкреслювали важливість соціального діалогу, який являє собою механізм досягнення спільних домовленостей, узгодження рішень на різних рівнях між профспілками, організаціями роботодавців та органами місцевого самоврядування.

На завершення засідання, при великому загалі профактивістів, керівників підприємств та представників влади району було підписане спільне рішення «Про підвищення ефективності дії соціального діалогу у Костопільському районі». Його підписали голова ФПО, голови адміністрації та районної ради району та голова об’єднання роботодавців.

 

Прес-служба

Федерації профспілок

Рівненської області

 

DSC 3822

 

DSC 3858

 

 

DSC 3878

 

DSC 3833