DSC 3810

 

Спільне рішення щодо поліпшення ефективності дії у Березнівському районі соціального діалогу районних адміністрації та ради, президії Федерації профспілок Рівненської області та об’єднання роботодавців області було підписано 5 листопада при великому загалі березнівчан. Серед яких були: керівники та представники господарських структур, організацій та підприємств, лідери профспілкових організацій та голови галузевих профорганізацій області. Всі вони є соціальними партнерами і підписання спільного рішення віншувало велику підготовчу роботу з вивчення стану колективних договорів та зобов’язань, які перед тим проводили у районі спеціалісти ФПО.

Це дев’ятий район, у якому працювали представники Федерації на чолі з заступником голови ФПО Марією Рожко. Робочою групою було проаналізовано стан укладання та виконання колективних договорів організацій району різних форм власності, в тому числі безпосередньо на місцях. У ході вивчення членами групи ситуації з укладанням і виконанням колективних договорів проводилися консультації з питань охорони праці, механізму розробки та виконання самого колдоговору, оплати праці, заборгованості з неї, зайнятості, задоволення духовних і культурних потреб, і врешті, дотримання конституційних прав та гарантій.

Всі ці моменти були предметом узагальнення на підсумковому засіданні, під час якого його учасники відкрито висловлювалися про наболіле. За результатами цієї робочої поїздки підвели підсумки, виокремили головні проблеми та переваги району та на підставі цих даних прийняли спільне рішення. Його підписали голова ФПО, голови адміністрації та районної ради району та представник від об’єднання роботодавців.

Даючи оцінку ходу соціального діалогу у районі голова Федерації профспілок області Микола Шершун зазначив: соціальний діалог без будь-якого формалізму – це найкращий шлях до вирішення спірних питань у переговорах між владою, профспілками і роботодавцями. Він також підкреслив, що дана зустріч є важливим етапом на шляху до підписання регіональної, а згодом, і Генеральної угоди.

 

Прес-служба

Федерації профспілок

Рівненської області

 

DSC 3768

 

DSC 3766

 

DSC 3818