071120131419

 

7 жовтня ц.р. відбулась семінар – нарада у Макарівському районі щодо питань трудового та пенсійного законодавства. Організатором заходу виступила Київська обласна рада профспілок, яку представляв заступник голови – Герус Сергій Миколайович. У семінарі взяли участь провідні фахівці апарату Федерації профспілок України: Сидоряк Ірина Георгіївна – заступник керівника департаменту – керівник управління захисту трудових прав та Денісова Оксана Василівна – головний спеціаліст відділу пенсійного забезпечення департаменту соціального діалогу та соціального страхування.

Серед учасників заходу були голова районної громадської ради по координації діяльності профспілкових організацій Київської облпрофради Стеценко Віктор Семенович та керівник управління соціального захисту населення Макарівської райдержадміністрації Невмержицький Григорій Іванович.

Відкрив захід заступник голови облпрофради Герус С.М., який підкреслив важливу роль профспілок у справі захисту трудових прав працівників області. Він наголосив на необхідності проводити більш активну роботу з метою запобігання порушенню прав працюючих.

Голова районної координаційної ради Стеценко В.С. у своєму виступі зупинився на важливості соціального діалогу у справі захисту працюючих та закликав присутніх активно вести переговори з роботодавцями.

Надалі слово мала Сидоряк І.Г. Тема її виступу – «Актуальні питання трудового законодавства в Україні». У своїй лекції вона розкрила наступні питання: порядок скорочення працівників та дії профспілок, розглянула практичні питання щодо судових рішень при розгляді трудових спорів. Також вона розглянула типові порушення трудових прав працівників, які допускають роботодавці та пояснили механізми протидії цим порушенням зі сторони профспілок.

Денісова О.В. виступила з лекцією «Актуальні питання пенсійного забезпечення в Україні». Вона зупинилась на проблемних питаннях щодо загального пенсійного забезпечення, оформлення пільгових пенсій та соціальної допомоги.

На завершення виступів присутнім були надані вичерпні відповіді на поставлені запитання. Профспілкові активісти отримали довідкові матеріали з актуальних питань життя і діяльності профспілок у сучасних умовах.

 

Відділ з питань організаційної та інформаційної

роботи Київської облпрофради

 

071120131416

 

071120131414

 

 

071120131410

 

071120131421

 

071120131424