logo APK

 

7 листопада ц.р. у м. Києві відбулася конференція сільських жінок Профспілки працівників АПК України за сприяння та підтримки Міжнародного профспілкового об’єднання IUF та Американського центру «Солідарність» в Україні.

         У роботі конференції взяли участь: Трістан Масад – директор програм в Україні Центру «Солідарність», Сергій Савчук – Національний координатор МОП в Україні, Сью Логнглі – міжнародний координатор IUF із сільського господарства, Кірілл Букетов – координатор із кампаній IUF, Фурсенко М.І. - Голова Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, голови сільських рад Київської області.

         Конференцію відкрили Голова Профспілки працівників АПК України Сопелкін І.С. та голова Жіночого комітету Профспілки Надія Бурлака.

         У своїх доповідях вони відзначили, що Профспілка працівників АПК України за участі Жіночого комітету та профспілкового активу протягом останніх років виробила гендерну стратегію і проводить цілеспрямовано роботу з виявлення найбільш болючих проблем та обговорення їх у всіх організаційних ланках.

         Протягом 2011-2012 років було проведено навчання голів первинних профспілкових організацій на регіональному рівні, а в листопаді 2012 року в м. Києві за участі Барбро Будін – координатора Жіночого комітету IUF підведені підсумки навчального проекту.

         На засіданні Жіночого комітету Профспілки у червні 2013 року було зосереджено увагу на проблемах сільської жінки: безробіття, низька якість охорони праці і здоров’я, несправедливе пенсійне забезпечення, занедбана інфраструктура, недостатні можливості для розвитку особистості сільської жінки та багато іншого.

         Така ситуація змусила президію ЦК Профспілки працівників АПК прийняти рішення про вивчення стану справ на місцях та винести ці питання на розгляд конференції сільських жінок – членів Профспілки.

         У роботі конференції взяли участь голови сільських та селищних рад Київської області. А Голова Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Фурсенко Микола Іванович виступив з презентацією кращого досвіду роботи щодо об’єднання зусиль соціальних партнерів з метою розвитку соціальної інфраструктури та покращення життя селян.

 

                                                                                                                 ІАЦ