video 1

31 січня вперше Навчально-методичний центр профспілок Волині проводив День голови профкому з застосуванням технології проведення заняття методом відеоконференції. Заступник Голови ФПУ Сергій Михайлович Кондрюк розповідав головам профкомів про практичні дії профспілок при укладенні колективних договорів. Разом з ним в київському кабінеті, звідки ми в Луцьку отримували відеосигнал, були керівник управління колдоговірного регулювання Олена Лобченко та завідувач відділу колдоговірної роботи Ірина Шкляренко.

Сергій Михайлович в присутній йому доступній манері розповів про стан та перспективи підписання Генеральної угоди на новий строк, про роботу з законодавчими органами, Кабінетом Міністрів України по відстоюванню соціальних стандартів та законних прав найманих працівників.

Одним словом, «перший млинець» не був комом і це було здорово!

Продовжили навчання голови профкомів на Луцькому підприємстві «Модерн-Експо», яке постало за останні 15 років з ідеї виробництва в Україні сучасного торгового обладнання. Зараз це підприємство є одним з найкращих в Європі в своїй галузі. Тут здивувало все – найсучасніші робототехнології виробництва і дуже приваблива соціалка. Середня зарплата – більше 4-х тисяч гривень, чудові умови праці, медичне страхування за рахунок роботодавця і ще багато привабливих речей. Сподобався і дуже молодий і сучасний власник, він же гендиректор – Петро Пилипюк з його головним кредо – найцінніше, що є в корпорації «Модерн-Експо», - найманий працівник.

Галина Даниленко,

директор НМЦ профспілок Волинської області