зима2013

Закарпатські медики особистим прикладом пропагують масовість занять фізкультурою і спортом, здоровий спосіб життя. Ще одним свідченням цього стала обласна першість з гірськолижного спорту серед працівників охорони здоров’я, організаторами якої були управління охорони здоров’я облдержадміністрації (начальник Роман Шніцер), галузевий обком профспілки (голова Володимир Турок) за підтримки обласної ради ФСТ «Спартак» (голова Антон Яцина).

На старт захоплюючих змагань, які проходили на чудово підготовленій трасі спортивного клубу «Синяк» в Мукачівському районі, вийшли 25 команд медичних закладів та профспілкових санаторіїв нашого краю. Цікаво, що цього року традиційні змагання працівників охорони здоровя Закарпаття набули статусу міжнародних, оскільки в них взяли участь спортсмени санаторно-курортного обєднання Федерації Незалежних профспілок Росії «Профкурорт».

На урочистому відкритті усіх учасників та численних уболівальників тепло вітали голова обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я, голова оргкомітету змагань Володимир Турок, головний лікар обласної клінічної лікарні ім. А. Новака Юрій Яцина, директор представництва ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» в Закарпатській області Любов Бурак.

Суддівська колегія, яку очолював суддя Національної категорії Анатолій Плеханов, зафіксувала високу спортивну майстерність учасників змагань. Серед жінок у віковій категорії до 35 років найшвидшою була Катерина Маслей (Хустська районна лікарня), а призерами змагань стали Олеся Соловей (обласна дитяча лікарня) та Яна Данилич (обласний кардіодиспансер). У жінок віком понад 35 років трійку призерів склали Світлана Чопик (Ужгородська районна лікарня), Олександра Твердушко (Мукачівська ЦРЛ) та Ганна Катеринюк (Рахівська районна лікарня).

У чоловіків віком до 40 років перемогу здобув Михайло Новіков (обласна дитяча лікарня), який випередив інших призерів - Богдана Колодія (Мукачіська ЦРЛ) та Василя Матолу (Воловецька ЦРЛ). Кращі результати у віковій категорії понад 40 років показали Андрій Новіков (обласна дитяча лікарня), Віктор Фалес (ОКТМО «Фтизіатрія») і Василь Дьордяй (Рахівська районна лікарня).

За підсумками усіх результатів загальнокомандну перемогу здобули спортсмени обласної дитячої лікарні (головний лікар Єлизавета Біров, голова профкому Ольга Паламарчук). На другому місці - команда ОКТМО «Фтизіатрія» (головний лікар Василь Скрип, голова профкому Орест Русановський), та третьому – спортсмени обласної клінічної лікарні ім. А. Новака (головний лікар Юрій Яцина, голова профкому Валентина Недашковська).

Реальні шанси на високе місце мали минулорічні переможці змагань – спортсмени Мукачівської ЦРЛ (головний лікар Василь Васюта, голова профкому Омелян Решетар). Двоє учасників цієї команди стали срібними призерами. Однак прикре падіння на трасі у другій спробі третього учасника, який у першій спробі показав четвертий результат, відкинуло цю команду за риску призерів у загальнокомандному заліку.

На урочистій церемонії закриття змагань команди – призери нагороджені кубками та дипломами, а кращі спортсмени в індивідуальному заліку – пам’ятними медалями та грамотами організаторів змагань. Нагороди вручив голова Закарпатської обласної організації профспілки працівників охорони здоровя, голова оргкомітету Володимир Турок.

На фото:

На урочистому відкритті змагань;

Нагороду Світлані Чопик вручає голова оргкомітету Володимир Турок

Кращі спортсмени разом з організаторами змагань

Сергій Баранчиков

Закарпаття