P1040214

Особисто - командний кубок Закарпатської області з шашок став першим турніром у новому спортивному сезоні для любителів цієї народної гри у нашому краї. Підготовка до його проведення проходила за активної участі обласної ради ФСТ «Україна» (голова Владислав Кушнірчук) та Федерації шашок (голова Михайло Рішко). І це не випадково, адже спортивна організація та облрада на початку 2013 року затвердили спільну програму розвитку шашок у регіоні, визначили пріоритети у цій роботі.

У цікавому турнірі взяли участь 24 спортсмени з 6 команд - міст Ужгорода і Мукачева, Перечинського, Ужгородського та Тячівського районів. До складу кожної команди входили 3 чоловіки і одна жінка. За підсумками турніру однаковий результат – 9 очок з 10 можливих показали команди «Фортуна» з Перечинського району та «Віват» з Ужгорода. За додатковими показниками перше місце зайняли шахісти Перечинщини, за яких виступали кандидати у майстри спорту Михайло Рішко, Михайло Кичера, Володимир Семенов та Галина Віхніна. На другому місці – ужгородці, на третьому – команда «Тиса» з Тячівського району .

В особистому заліку на першій, другій та четвертій дошках кращими були перечинці Михайло Рішко, Михайло Кичера та Галина Віхніна, а на третій дошці не було рівних 78-річному кандидату в майстри спорту Віктору Туртаєву з Ужгорода.

Команди - призери та їх учасники нагороджені кубками, медалями, дипломами та грамотами Закарпатської обласної ради ФСТ «Україна», які їм вручив голова облради Владислав Кушнірчук.

На фото:

- (зліва направо) Михайло Рішко, Владислав Кушнірчук та Михайло Кичера під час проведення турніру.

Фото автора

Сергій Баранчиков