0e4b53

 

Рішення Уряду про збільшення мінімальної зарплати до 3200 грн з 1 січня 2017 року  на сьогодні виконується в повному обсязі як в державному, так і в недержавному секторі економіки.

 

Про це заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, повідомляє прес-служба КМУ.

"Вже пройшло фактично два місці 2017 року з новою мінімальною зарплатою. І де всі ті, хто кричали що буде катастрофа, кількість безробітних збільшиться і натовпи людей будуть стояти в центрах зайнятості, а підприємства позакриваються?! - Жодні "катастрофічні" прогнози не справдилися", - сказав він.

За словами віце-прем’єр-міністра, протягом перших двох місяців цього року спостерігається позитивна динаміка від підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн.

"Не закрилося жодне потужне підприємство, жодне промислове відкрите легальне підприємство не оголосило про скорочення персоналу. Порівняно з минулим роком кількість безробітних в центрах зайнятості зменшилася на 70 тисяч. Перевищення надходжень до бюджету Пенсійного фонду, порівняно з планом на ці місяці, становить 18%", - повідомив він.

"Тобто ми маємо абсолютно позитивну динаміку. І хочу сказати, що законодавство про збільшення мінімальної заробітної плати вдвічі фактично в повному обсязі виконується і в державному і в недержавному секторі", - наголосив Розенко.

"Так, є певні скарги і зловживання. Ми їх відстежуємо і жорстко будемо реагувати на всі ці факти", - підкреслив він.

 

За повідомленням Інтернет-порталу:

http://www.epravda.com.ua/news/2017/02/22/621801/