11114

 

 

7 квітня 2017 року на 78 році після тривалої хвороби  пішов з життя колишній працівник апарату ФПУ  ФАРІОН Іван Єлисейович.

Він прожив життя порядної інтелігентної людини, добросовісного працівника, який  усі свої знання, досвід, відмінне володіння і, головне, любов до рідної мови, застосовував у практичній роботі на захисті трудових, соціально-економічних прав та інтересів людини праці.

Іван Єлисейович народився 4 жовтня 1939 року в селищі Слободище Іллінецького району Вінницької області. Після закінчення у 1953 році селищної школи, вступив до Уманського педагогічного училища, яке закінчив у 1957 році з відзнакою. Педагогічну освіту продовжив в Черкаському  державному педінституті на філологічному факультеті, який закінчив у 1962 році отримавши фах –вчитель української мови, літератури та англійської мови середньої школи.

 З того часу вчителював в смт Гоща Рівненьської області.  

Іван Єлисейович завжди виявляв активну громадянську позицію, працюючи у молодіжних громадських організаціях м. Рівне, а згодом - завідувачем відділу редакції газети «Червоний промінь» у м. Суми. За високий професіоналізм, відповідальний і творчий підхід  Іван Єлисейович був запрошений на  роботу  до Державного комітету ради Міністрів України по профтехосвіті, звідки згодом перейшов на роботу до товариства «Знання».

З травня 1983 року по травень 2008 року Фаріон І.Є. працював  в апараті Укрпрофради (Федерації профспілок України).

За свій значний внесок в профспілкову діяльність Іван Єлисейович був нагороджений Грамотою УРСПС, Нагрудним знаком «Профспілкова відзнака ФПУ», у 2005 році його роботу відзначено найвищою профспілковою нагородою «Заслужений працівник профспілок України».

Федерація профспілок України висловлює щирі співчуття родині Фаріона І.Є. й усій профспілковій спільноті з приводу непоправної втрати.