582aaf7c1339e

 

Бердянські санаторії знову потрапили під інформаційну атаку. Минулого тижня всі обговорювали нібито масове отруєння дітей у оздоровчому центрі «Лазурний» у Бердянську. Згодом виявилося, що це – дезінформація, адже насправді йшлося про інфікування частини дітей з ослабленим імунітетом. Керівництво Федерації профспілок України та ПрАТ «Приазовкурорт» миттєво відреагували на ситуацію, змінивши юридичну особу, яка здійснює харчування у зазначеному санаторно-оздоровчому центрі. Наразі ситуація у «Лазурному» спокійна.

Але сьогодні інформаційний простір сколихнула нова звістка: в одному з таборів (не санаторіїв!) Бердянська померла семирічна дівчинка (http://www.npu.gov.ua/uk/publish/article/2180372). Причому не уточнюється – де саме відбулася ця подія, ані що саме спричинило смерть. На сайті санітарно-епідеміологічної служби Запорізької області немає  жодної офіційної інформації про погіршення епідеміологічної ситуації у Бердянську або спалаху якихось хвороб. Це наводить на підозри, що йдеться або про чергову дезінформацію, спрямовану на дискредитацію санаторних закладів у Бердянську, або смерть дитини взагалі ніяк не пов’язана з харчуванням у бердянських санаторіях.

Федерація профспілок України рішуче засуджує спроби маніпулювати інформацією, та ще в такий цинічний спосіб, використовуючи дітей. Керівництво ФПУ миттєво реагує на всі повідомлення щодо погіршення якості обслуговування відпочиваючих у підвідомчих закладах, і у разі підтвердження інформації одразу ж виправляє всі недоліки. От і зараз: щойно з’явилися повідомлення у ЗМІ про смерть дитини, відповідні органи ФПУ негайно перевірили ситуацію у підвідомчих санаторіях Бердянська. У кожному з них жодних надзвичайних подій або спалахів захворювань не виявлено. Всі працюють у штатному режимі.

Прикро, коли подібна непідтверджена інформація провокує панічні настрої серед батьків, які можуть прийняти рішення достроково забрати дітлахів з бердянських санаторіїв та більше не відправляти їх туди,  позбавляючи їх можливості якісного відпочинку та оздоровлення. ФПУ уважно слідкує за розвитком ситуації, що склалася у Бердянську, та інформуватиме про подальший перебіг подій. Принагідно звертаємося до засобів масової інформації: не поширюйте, будь-ласка, неперевірену інформацію, щоб не сіяти непотрібну паніку та не вводити людей в оману.

 

КУРОРТИ УКРАЇНИ