30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек. Привітання від Профспілки працівників культури України

2030

Шановні друзі, колеги!

Від імені Профспілки працівників культури України прийміть найщиріші вітання з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек. Сама назва – Всеукраїнський свідчить, що це свято не тільки професійне, а й загальнонародне.

Це свято демонструє глибоку повагу народу до своєї духовної спадщини, про визнання історичної ролі бібліотеки в житті суспільства, адже бібліотека – це оселя людського розуму, скарбниця всіх багатств людського духу, потужна інформаційна інституція.

Час і практика довели людству, що ніщо не приносить такого духовного задоволення та насолоди, як Її Величність Книга. Вона була і залишається універсальним і невичерпним джерелом знань.

Справжніми помічниками та порадниками на шляху до вершин мудрості народу є бібліотечні працівники – невтомні трудівники книжкових полиць, вірні провідники у світ нового й непізнаного. Саме ви, сучасні бібліотекарі, володіючи знаннями компʼютерної грамоти, психології, філософії, етики, щиросердно служите допитливим читачам, допомагаєте їм бути обізнаними у сучасних проблемах, пізнавати реальну картину світу, здобувати освіту.

Тож, низько вклоняємось Вашому бібліотечному мистецтву, Вашій самовідданій праці, майстерності та професіоналізму.

Щиро бажаємо вам натхнення, здійснення мрій і задумів, міцного здоровʼя, дружнього порозуміння та любові читачів!

З глибокою повагою до кожного бібліотечного працівника,

Голова Профспілки працівників культури України

Л.Ф. Перелигіна