Володимир Гройсман: «Трудовим колективам навчальних закладів нічого не загрожує», – слово Прем’єр-міністра

VNZ-1-2-300x253

Сьогодні на засіданні КМУ Голова ФПУ Г.Осовий привернув увагу, що саме зараз перед будинком Уряду знаходяться представники трудових колективів закладів 1-2 рівнів акредитації, які стурбовані, що передача фінансування їх діяльності виключно на місцеві бюджети, може призвести до скорочення мережі цих закладів.

- Тому є прохання до профільного міністра зустрітися з представниками трудових колективів та обговорити це питання, - наголосив Голова ФПУ.

На що Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відповів:

- Я наголошую, що не допущу жодних проблем функціонування цих закладів у 2018 році. Навпаки завдання полягає у тому, щоб вони стали більш професійними і якісними. Для цього ми передали повноваження по їх керуванню на місця.

Ми зустрінемось з їх представниками, обговоримо їх побоювання, але трудовим колективам цих закладів нічого не загрожує – це слово Прем’єр-міністра, - наголосив В.Гройсман. - У них буде повноцінна заробітна плата, забезпеченні всі видатки на функціонування цих закладів. 1-2 рівень акредитації мав би вже кілька років бути на місцевому рівні фінансування. Для цього в обласних бюджетах ми передбачили надходження 10% податків підприємств, які працюють у цьому регіоні. Це достатні кошти. Також у нас є дотації для підстраховки цих процесів, тому підстав для турботи немає, - запевнив Прем’єр.

Прес-центр ФПУ

за повідомленням Урядового порталу