Інноваційні кластери, соціально-ринкова економіка, індустріалізація 4.0 та модернізація освіти – профспілки вивчають новий курс «Батьківщини»

666a13b3-93b2-433e-95c9-b690f2b28f0e

Профспілки продовжують вивчати програми українських політичних сил. Сьогодні отримали запрошення на презентацію Нового Економічного Курсу лідерки партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

Враховуючи досвід співпраці, яка ґрунтується на спільному Меморандумі, з парламентською фракцією «Батьківщини» у попередні роки загалом та з Представником ФПУ у Верховній Раді Вадимом Івченко зокрема, профспілки покладають великі сподівання на реалізацію ініціатив наших партнерів.

Сьогодні перед нами стоїть важливе – архіважливе завдання: ми маємо визначитися з власним курсом на майбутні роки. Федерація профспілок – організація, яка знаходиться поза політикою, але ми мусимо шукати партнерів, які будуть слухати і чути людей праці та розділяють із профспілками цінності щодо захисту прав трудящих та зміни напрямку роботи країни в бік соціальної справедливості та сильного громадянського суспільства.

Тільки за умови збільшення представництва профспілок у Парламенті, ми можемо сподіватися на реалізацію законодавчих ініціатив профспілок. Через глибинний аналіз та порівняння стратегій політичних сил ми зможемо зрозуміти вектор напрямку руху щодо соціально-економічного захисту праціників.

Зміни до Конституції та перезавантаження економіки – це ті підвалини майбутнього країни, які можуть перезавантажити українську економіку в соціальному напрямі. І профспілки готові виступити експертами від багатомільйонної армії трудівників у вивченні проекту нової Конституції та доведенні її до соціально та народно орієнтованого формату.

Віталій Улибін

Архiв