468516 news

 

Департамент охорони праці Федерації профспілок України з глибоким сумом повідомляє, що на 75 році життя перестало битися серце головного технічного інспектора праці Львівської обласної організації профспілки працівників державних установ України Йосипа Васильовича Луцишина .

Починаючи з 1979 року він працював на посаді головного технічного інспектора праці профспілок ЦК профспілки працівників автомобільного, тракторного і сільськогосподарського машинобудування, головним технічним інспектором праці ВЦРПС по забезпеченню Львівського економічного району засобами індивідуального та колективного захисту, головним технічним інспектором праці Львівської обласної ради профспілок, головним технічним інспектором праці обкому профспілки працівників державних установ, головним технічним інспектором праці ФПУ у Львівській області, головним технічним інспектором праці Львівської обласної організації профспілки працівників державних установ України ).

Йосип Васильович у 1980 році приймав активну участь в розробці і впровадженні на підприємствах машинобудування Львівської системи управління охороною праці (СУОП) на основі системи стандартів безпеки праці підприємства (ССБПП).

      Він наполегливо відстоював демократичні принципи побудови українських профспілок. Здібний організатор, систематично здійснював громадський контроль стану охорони праці на підприємствах і принципово ставився до порушників відповідного законодавства, постійно відстоював права і законні інтереси працюючих у судах та державних наглядових органах.

       За сумлінну працю, активну участь в громадському житті у 1982 році нагороджений Почесними грамотами Президії ЦК профспілки та обласного комітету профспілки працівників автомобільного, тракторного і сільськогосподарського машинобудування.

      За багаторічну активну роботу у справі створення здорових і безпечних умов праці та у зв’язку з 70-річчям з дня утворення технічної інспекції праці профспілок у 1988 році нагороджений Почесною Грамотою Президії ВЦРПС.

      У 2003 році за багаторічну активну діяльність з охорони праці Президією ФПУ нагороджений нагрудним знаком „Профспілкова відзнака”, а у 2012 році за рішенням Президії ЦК профспілки працівників державних установ України з нагоди  70 річчя  від дня народження йому присвоєно звання «Заслужений працівник профспілки».

      У 2018 р. Луцишину Й.В. головному технічному інспектору праці Львівської обласної організації профспілки працівників держустанов України оголошено Подяку Львівською обласною державною адміністрацією за сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Всесвітнього дня охорони праці.

           Висловлюємо щире і глибоке співчуття рідним і близьким Йосипа Васильовича Луцишина  з приводу його передчасної сметрі.

         Пам’ять про талановиту людину, видатного профспілкового фахівця який присвятив усе своє життя справі служінню людям праці, захисту їх трудових прав, життя і здоров’я назавжди залишиться в наших серцях.

 

Юрій Андрієвський,

Керівник Департаменту охорони праці аппарату ФПУ