Кабмін зробив перший крок у виплаті боргів по зарплатам вчителям і лікарям

tvir-na-temu-profesiya-vchitel

27 листопада п.р. Уряд своїм рішенням перерозподілив 171,1 млн грн стабілізаційної дотації між областями на зарплати для вчителів та спрямував 326 млн грн на дофінансування медичної субвенції, перш за все на виплату заборгованості заробітної плати лікарям.

Уряд також створює запобіжники, які не дозволяють місцевій владі накопичувати подібні борги в майбутньому.

«Ситуацію, коли через неефективний розподіл державних субвенцій місцевою владою вчителі та лікарі не отримують заробітну плату, вважаю неприйнятною, - заявив Прем'єр-міністр Олексій Гончарук. - Тому в 2020 році почне працювати принцип «гроші ходять за школярем». Це означає, що кількість учнів у школах буде враховуватися при розрахунку зарплати вчителів. Відповідно не буде ситуацій, коли розраховується менша ніж насправді кількість учнів, а вчитель недоотримує чесно зароблені гроші», – сказав він.

Також цього дня Уряд схвалив рішення про спрямування 1,9 млрд грн в освітню сферу в рамках комплексної державної програми покращення якості освіти в школах. Особливий фокус на інноваційне обладнання, забезпечення потреб сільських шкіл та дітей з особливими потребами.

Профспілка працівників освіти і науки України

Архiв
<< < Грудень 2019 > >>