29 липня 2013 року в приміщенні Мінсоцполітики відбулося засідання Тематичної робочої групи з упровадження реформ за напрямом «Реформа соціальної сфери» Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки.

Позицію профспілок представляли заступник Голови Федерації профспілок України Кондрюк С.М. та завідувач відділу оплати праці департаменту виробничої політики та колективно-договірного регулювання апарату ФПУ Макогонюк С.Л.

Одним з питань, які розглядалися на засіданні, було обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до окремих законів України щодо задоволення вимог найманого працівника у випадку неплатоспроможності роботодавця», підготовленого Мінсоцполітики.

Під час обговорення С. Кондрюк наголосив, що запропонований законопроект дозволяє вирішити в рамках Конвенції №173, хоча і в неповній мірі, проблеми погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах-банкрутах. Проте, є і деякі занепокоєння, наприклад – процедура ліквідації підприємства може продовжуватися нескінченно довго, а також неповна сума компенсації.

Як підсумок, С. Кондрюк зауважив, що вважає за необхідне внесення законопроекту на розгляд соціальних партнерів, а після узгодження – до Верховної Ради України.

Більш детальну інформацію можна отримати, надіславши запит на        e-mail: makogonyuk@fpsu.org.ua .

 

 

Департамент виробничої політики та

колективно-договірного регулювання