IMG 1273

 

З метою якісної та змістовної підготовки профспілкових заходів з відзначення Міжнародного дня людей похилого віку, Дня ветерана та 75-річчя встановлення відзнаки «Герой Соціалістичної Праці», та реагуючи на зверення Голови Ради Організації ветеранів України, народного депутата України П.С.Цибенка, за ініціативи ФПУ 1 серпня ц.р. в Будинку спілок проведено спільну робочу нараду за участю представників Ради Організації ветеранів України, Міністерства соціальної політики України, Державної служби з питань ветеранів та інвалідів України та Пенсійного фонду України.

В ході обговорення заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк проінформував про підготовку профспілками комплексу заходів ФПУ щодо підвищення престижності суспільно корисної праці, а також запропонував спільно з Радою Організації ветеранів України звернутись до керівництва країни з пропозицією створити Організаційний комітет з підготовки та відзначення Міжнародного дня людей похилого віку, Дня ветерана та 75-річчя встановлення відзнаки «Герой Соціалістичної Праці» на державному рівні.

Заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий проінформував присутніх про заходи організаційного та інформаційного характеру, які вже проводяться ФПУ.

Також обговорено ряд інших подальших кроків із зазначеного питання. Зокрема, розгляд на засіданні Ради ФПУ питання про підвищення престижності праці в Україні, участь профспілок у заходах з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана, які проводимуться Радою Організації ветеранів України та Державною службою з питань ветеранів та інвалідів України, а також сприяння покращенню соціального захисту громадян похилого віку, широке залучення ветеранського активу до участі у соціальному партнерстві на регіональному рівні.

Крім цього Вашій увазі пропонується бліц-інтерв’ю першого заступника Голови Ради Організації ветеранів України М.С.Бурякова.

 

 

 

Департамент бюджетної політики

та соціального захисту апарату ФПУ

 

IMG 1215

 

IMG 1243

 

IMG 1249