Федерація профспілок України занепокоєна прийняттям упродовж минулого тижня органами місцевого самоврядування деяких областей рішень стосовно підвищення тарифів на водопостачання, водовідведення, утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

За інформацією Державної інспекції з контролю за цінами на запит ФПУ, у регіонах створено постійно діючі робочі групи з питань перевірки економічної обґрунтованості тарифів на житлово-комунальні послуги у складі представників Держцінінспекції України та територіальних відділень Антимонопольного комітету України.

Прем’єр-Міністр України М.Я. Азаров доручив Мінрегіону України ретельно розібратися з проблемою підвищення тарифів та взяв це питання під особистий контроль.

За повідомленням Мінрегіону України, керівництво міністерства звернулося до голів облдержадміністрацій з вимогою забезпечити перевірку та аналіз економічної обґрунтованості тарифів на житлово-комунальні послуги та скасувати завищені тарифи, привівши їх до рівня, який існував станом на 01 січня 2013 року.

Враховуючи вищевикладене, Голова Федерації профспілок України Ю.М. Кулик рекомендував керівникам територіальних об’єднань профспілок інформувати Держцінінспекцію, Мінрегіон або Федерацію профспілок України про дії територіальних об’єднань профспілок щодо відслідковування ситуації з тарифами на своїй території та недопущення їх необґрунтованого підвищення.

 

                                               

Департамент бюджетної політики

та соціального захисту