stirol2

 

У зв’язку з аварією на підприємстві акціонерного товариства «Концерн Стірол» у   м. Горлівка 6 серпня 2013 р., в результаті якої постраждало більше ніж 30 працівників, з яких 6 загинуло, а 25 - знаходяться у лікарні, Голова Національної тристоронньої соціально-економічної ради Ю.М. Кулик звернувся з пропозицією до співголів НТСЕР від сторони органів виконавчої влади і сторони роботодавців Арбузова С.Г., і Фірташа Д.В. підготувати консолідовані пропозиції НТСЕР до Кабінету Міністрів України, направлені на усунення можливості настання подібних аварій, а також істотного поліпшення стану охорони праці на підприємствах України.           

Від профспілкової сторони для підготовки цього питання визначено голову постійної комісії Ради ФПУ з питань охорони праці та здоров’я Тесленка С.А., голову профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості В.С. Мойсюка.

Крім цього, Голова НТСЕР звернувся до співголів територіальних тристоронніх соціально-економічних рад з пропозицією невідкладно розглянути питання щодо стану безпеки на промислових підприємствах відповідних регіонів та прийняти рішення, спрямовані на його поліпшення.

Як Голова спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок, Ю.М. Кулик окремо звернувся до членів СПО профспілок, щодо невідкладної підготовки консолідованих пропозицій до рішення Уряду із зазначених питань.

 

ІАЦ