КАБМИН-ЗДАНИЕ

 

Голова Уряду М.Я.Азаров доручив Міністру соціальної політики України Н.Ю.Королевській подати докладну інформацію щодо стану підготовки до укладення Генеральної угоди на новий строк, розбіжностей, які виникли під час підготовки, та пропозиції щодо шляхів їх врегулювання.

Це доручення було дано після звернення Голови СПО об’єднань профспілок, Голови ФПУ Ю.М.Кулика з відкритим листом у засобах масової інформації до Прем’єр-Міністра України М.Я. Азарова та Голови СПО сторони роботодавців на національному рівні Д.В.Фірташа

У своєму зверненні лідер українських профспілок акцентував увагу на необхідності проведення конструктивного соціального діалогу спрямованого на отримання конкретного результату – укладення нової Генеральної угоди, яка продемонструє прагнення Сторін до реалізації завдань поставлених Президентом України В.Ф.Януковичем щодо справедливого розподілу економічних результатів, підтвердить соціально відповідальне ставлення бізнесу до людини праці, сприятиме розвитку соціальної злагоди у суспільстві, а також продемонструє вміння соціальних партнерів не тільки діагностувати національні проблеми, а й засвідчить прагнення досягати взаємних домовленостей.

 Окрім цього Ю.М. Кулик запропонував керівникам Сторін соціального діалогу провести консультативну нараду Сторін в першій половині вересня ц.р. з метою врегулювання розбіжностей проекту Генеральної угоди на 2013-2015 роки та запропонував Голові Національної служби посередництва і примирення О.Я. Окісу виступити координатором у посередництві для врегулювання зазначених розбіжностей.

ІАЦ