Підбиваємо підсумки з підготовки проекту Трудового кодексу України

chinnui trudov kodeks 2017 roky v Ykraini 2   На вимогу профспілкових об’єднань України Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення 12 листопада 2015 року звернувся до Директора Групи технічної підтримки з питань гідної праці Регіонального Бюро МОП для країн Центральної та Східної Європи Антоніо Граціозі з проханням провести експертизу проекту Трудового кодексу України на предмет відповідності його положень міжнародним нормам і..

Звільняємось від трудового «рабства»

82188afc248966da0a22d622426fa735   Проект Трудового кодексу України (реєстр. №1658) вийшов на фінішну пряму – він готовий до другого читання у Парламенті. Понад два роки копіткої і професійної роботи народних депутатів, експертів, науковців, представників профспілок, Уряду, роботодавців на фоні гучних і не завжди коректних публічних дискусій, інколи - безпідставних звинувачень. Перед тим було ще 15 років роботи над попередніми редакціями кодексу. Весь досвід минулих років було враховано.   Вивчивши проект, профспілкові..

Про результати роботи профспілок над проектом Трудового кодексу України

На виконання пунктів 1, 4 рішення СПО об'єднань профспілок від 16 травня 2017р. № 37-5.2 "Про результати роботи над проектом Трудового кодексу України" Голова СПО об'єднань профспілок Г.В.Осовий:   - звернувся до голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Л.Денісової (лист СПО об'єднань профспілок від 23.05.2017 № 01-13/423 спо) та народного депутата України - Представника ФПУ у Верховній Раді України С.Капліна (лист СПО об'єднань профспілок від..

Проект Трудового кодексу України вийшов на фінішну пряму

150301     15 березня профільний Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення розглянув пропозиції тристоронньої робочої групи щодо врахування поправок народних депутатів  до проекту Трудового кодексу №1658 під час підготовки його до другого читання.   Нагадаємо, що Спільний представницький орган всеукраїнських профоб’єднань голосами чотирьох із п’яти об’єднань підтримав проект Кодексу, схвалений у першому читанні, і делегував своїх представників до складу тристоронньої робочої групи з..

Проект Трудового кодексу: повна версія рекомендацій міжнародних експертів

10 logo ilo-300x284   На вимогу профспілкових об’єднань України Голова Комітету ВРУ з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова направила у грудні 2015 року проект Трудового кодексу України, прийнятий за основу в першому читанні, на експертну оцінку до Міжнародного Бюро Праці (м. Женева). Експерти МБП Колін Фенвік, Крістіна Міхельс, Валері Ван Готем прибули до України і 18 квітня ц.р. провели у Верховній Раді України презентацію..

Презентовано технічні коментарі МОП до проекту Трудового кодексу України

022 mop trud160418   18 квітня 2016 року Комітетом Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення спільно з Міжнародною організацією праці проведено тристоронню зустріч представників органів державної влади, всеукраїнських об’єднань профспілок та організацій роботодавців, на якій представлені технічні коментарі МОП до проекту Трудового кодексу України (р. № 1658, доопрац.). Технічні коментарі МОП представляли директор відділу реформування трудового права департаменту управління та трипартизму МБП (Женева)..

ТРУДОВЕ ПРАВО РЕФОРМОВАНИХ ЕКОНОМІК: Республіка Казахстан

1433827429 regiony   Починаючи з 1 січня 2016 року, набув чинності Трудовий кодекс Республіки Казахстан. Тим самим завершено цілісну модернізацію трудового законодавства на основі попереднього кодексу, який працював з 2007 року. За цей час до нього було внесено десятки поправок, які докорінно змінили зміст. Основна причина – активний притік в основні галузі економіки країни іноземного капіталу, який вимагав лібералізації, так званої «гнучкості» трудових відносин, спрощення процедур..

Нагляд і контроль за дотриманням трудового законодавства у проекті Трудового кодексу

DSCN4094   На одному з останніх засідань робочої групи Верховної Ради розглянуто доопрацьований варіант книги 7-ї проекту Трудового кодексу України, яка присвячена питанням нагляду і контролю за дотриманням трудового законодавства   За словами заступника голови «Укрнафтогазпрофспілки» Сергія Українця після доопрацювання в законі тепер більш конкретно виписані норми, згідно з якими нагляд залишається за Центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері здійснення нагляду за дотриманням трудового законодавства. На сьогодні..

Проект нового Трудового кодексу України: книга 9– індивідуальні трудові спори

trudov kodeks   Вирішення індивідуальних трудових спорів Основними при обговоренні зазначених норм робочою групою (РГ) Верховної Ради стали питання – як формується комісія по трудових спорах і яким є механізм прийняття нею рішень, а також статус цих рішень. Знайдено компроміс щодо складу комісії: до її складу входить рівна чисельність представників від працівників і роботодавця. Склад комісії затверджується сторонами, від працівників - профкомом. - Звісно Комісія не заміняє суд, оскільки..

Новий Трудовий кодекс: відповідальність сторін в трудових відносинах

maxresdefault   Притягнення до дисциплінарної відповідальності Під час обговорення Книги 8 проекту ТК, яка передбачає відповідальність сторін трудових відносин, зокрема працівників. У ст. 361 (яка визначає підстави та умови притягнення працівника до дисциплінарної відповідальності) враховано пропозицію профспілок і доповнено її нормою про те, що притягнення до дисциплінарної відповідальності працівників, які є членами виборних профспілкових органів, допускається лише за попередньою згодою відповідного профспілкового органу. - Це ще один додатковий елемент захисту..
Архiв
<< < Серпень 2017 > >>