b photo

 

Кабінетом міністрів України затверджено Стратегічний план розвитку Міністерства доходів і зборів України на 2013—2018 роки.

Його метою є підвищення ефективності адміністрування податків, зборів, митних платежів та єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, надання послуг громадянам і бізнесу та, як результат, забезпечення наповнення дохідної частини бюджету, створення умов для розвитку підприємництва та міжнародної торгівлі.

Планом передбачено зокрема розвиток партнерських відносин з громадянами та бізнесом, впровадження нових електронних сервісів та підвищення рівня надання послуг, оптимізація оперативно-слідчої діяльності у сфері оподаткування, митній та бюджетній сферах, впровадження ефективних методів протидії корупції та ін.

Під час реалізації зазначених напрямів передбачається досягнення таких цілей:

- підвищення рівня культури сплати податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та позиціонування Міндоходів як відкритого та готового до конструктивного діалогу з громадськістю та бізнесом органу;

- формування інформаційного поля про діяльність Міндоходів;

- удосконалення податкового та митного законодавства;

- неупереджене та справедливе застосування законодавства;

- зменшення адміністративного навантаження на громадян та бізнес.

«Профспілки позитивно оцінюють цей документ, - сказав у своєму коментарі Г.В.Осовий, заступник керівника СПО профспілок, в.о. Першого заступника Голови ФПУ. - Ми сподіваємось на продовження нашої співпраці та встановлення більш тісних стосунків з Міністерством, тому що існує принаймні два напрямки дотичної співпраці – це справедливе оподаткування трудових доходів громадян і профспілки у рамках роботи у складі громадської ради при Міністерстві вже висловлювали свої пропозиції щодо оптимізації цієї роботи, а також другий напрямок – забезпечення функціонування системи соціального страхування. Відомо, що функції по адмініструванню єдиного соціального внеску від Пенсійного фонду передано Міністерству доходів та зборів і відтепер сторони соціального діалогу мають постійно співпрацювати в плані аналізу сану збору цього внеску, статистичної звітності, розщеплення цього внеску, щоб не допустити збоїв в системі надходження коштів на рахунки фондів соціального страхування. Це, доречи також передбачено Стратегічним планом розвитку Міністерства».

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ