2013 202 004

 

 

 30 жовтня у Жовтневому палаці культури та мистецтв в урочистому зібранні з нагоди Дня працівника соціальної сфери за участі Президента України В.Ф.Януковича взяли участь Голова ФПУ Ю.М.Кулик, в.о. першого заступника голови ФПУ Г.В.Осовий, заступники Голови ФПУ С.М.Кондрюк і С.Я.Українець.

Перед присутніми виступив Глава держави з привітанням працівникам соціальної сфери з нагоди їх професійного свята.

У своєму виступі він, зокрема, наголосив, що «Соціальна сфера є стратегічно важливою, а держава має гарантувати соціальні права громадян, зокрема, на гідне життя». А також зосередив увагу присутніх на важливості зміни суті та змісту державної соціальної політики і зазначив, що важливим моментом у цьому аспекті є перехід до системи стандартів соціальних послуг. «Чим раніше буде «підхоплена» вразлива людина, тим легшим буде шлях її «соціального відновлення», тим простіше буде вберегти людину від сповзання у розряд бідних чи неблагополучних», - сказав Віктор Янукович.

За його словами, саме такі методи роботи дозволять вивільнити значні кошти, які можна буде спрямувати як на розвиток системи соціального захисту в цілому, так і на вирішення найбільш проблемних питань громадян зокрема. А заборгованість із заробітної плати Глава держави назвав ганебним явищем і зазначив, що на кожен такий випадок повинно бути відповідне реагування, зокрема правоохоронних та контролюючих органів.

Він також наголосив на необхідності вжиття заходів з підвищення престижності праці соціальних працівників і якості їхньої роботи.

На завершення Президент України вручив державні нагороди працівникам соціальної сфери.

Урочистості завершились святковим концертом.

 

ІАЦ

 

 

2013 202 011

 

2013 202 016