ETUCE logo

 

Шановні колеги!

 

Європейський комітет профспілок освіти (ЄКПО) висловлює свою повну солідарність з Вами і вашими членами, які в ці дні беруть участь в протестному русі в Україні, а також надають постійну підтримку іншим демонстрантам.

ЄКПО з великим занепокоєнням спостерігає за подіями в Україні та рішуче засуджує жорстоке насильство, застосоване у відповідь на мирні демонстрації, в яких взяла участь значна кількість українських громадян. Протести демонструють надії і сподівання багатьох людей в Україні на більш тісні відносини з Європою. Після того, як український уряд, на жаль, скасував підписання угоди про партнерство, яке було заплановане на 29 листопада 2013 року у Вільнюсі, люди відчувають, що ця мета віддаляється.

Федерація профспілок України дуже правильно засуджує насильство і вимагає від уряду поважати права громадян на мирні демонстрації у боротьбі за свої переконання. Вона закликала владу захищати фундаментальні права громадян вільно висловлювати свою думку. Викликає схвалення те, що Федерація профспілок України надає частину своїх приміщень для обігріву учасників акції, медичної допомоги та забезпечила роботу їдальні.

ЄКПО заявляє що на студентів не повинно здійснюватися жодного тиску з боку керівництва вузів, вони самі мають бути вільними у прийнятті рішень щодо участі у мирних акціях не побоюючись можливих негативних наслідків для свого подальшого навчання.

ЄКПО сподівається, що український уряд почне належним чином реагувати на очевидне розчарування багатьох громадян України та невідкладно розпочне багатосторонній діалог щодо політичного та економічного розвитку України.

ЄКПО і надалі підтримуватиме Вас і Ваших членів. ЄКПО бажає народу України успіху у пошуку мирних рішень, які б задовольнили усі сторони для спільного будівництва майбутнього вашої країни на основі діалогу.

 

 

З повагою

Мартін Рьомер

Європейський директор