gerb profspilok 33

 

У зв’язку з чисельними зверненнями представників засобів масової інформації, членів профспілок, громадських активістів з проханням прокоментувати ситуацію, яка виникла з відкриттям пункту харчування «L’KAFE» в Будинку Київської міської ради профспілок Федерація профспілок України повідомляє, що частина будинку, де розміщене кафе, а також земельна ділянка під ним, не належить ФПУ, а є власністю профспілок міста Києва, якими вони самостійно розпоряджаються.

  

     Будинок профспілок, який належить ФПУ- це та частина, фасад якої виходить на Майдан Незалежності, і де відбувались відомі події Революції Гідності. Відтоді як він був спалений, у ході активної фази протестних дій на Майдані, в ньому планово проводяться роботи по його відновленню за участі Благодійного фонду «Відродження Будинку профспілок».

   Федерація профспілок України підтримує думку громадськості про недоречність відкриття закладів розважального характеру в місцях, де загинули люди.

 

Керівництво ФПУ про необхідність дотримуватися норм Статутної діяльності та етики суспільних відносин неодноразово попереджало керівництво Київської міської ради профспілок. Оцінку діям якого, згідно зі Статутом ФПУ, дадуть члени профспілок, галузеві профспілки, які об’єднуються Київською міською радою профспілок.

 

 

                                                                                     Прес-центр ФПУ