А

  Жорстке протистояння між Закарпатською облпрофрадою та окружним адміністративним судом за право власності на Будинок профспілок на площі Народній,5 в Ужгороді триває. Чергова спроба рейдерського захоплення будівлі в інтересах суду була здійснена напередодні Дня Конституції України, що стало ще одним кроком масового наступу на права профспілок. Цього разу її  здійснювали працівники Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Закарпатській області.

 

Аби захистити Будинок профспілок, перед центральним входом «оборону» зайняли працівники облпрофради, облорганізацій галузевих профспілок, підвідомчих організацій, профспілкові активісти різних галузей .  Перед будівлею в присутності судових виконавців відбулася  гостра розмова між керівником апарату Закарпатського окружного адміністративного суду Олександром Скрипчуком та головою Закарпатської облпрофради Володимиром Фленьком, який тільки – но приїхав з Києва, де проходило засідання Президії Федерації профспілок України, а також чергове судове засідання в Київському апеляційному окружному суді.

            Володимир Фленько повідомив, що оскільки судові рішення щодо будівлі профспілок приймалися з грубими порушеннями міжнародних правових норм, за повного ігнорування позиції і доводів профспілок, президія облпрофради 25 червня ухвалила рішення не допускати в будівлю працівників виконавчої служби. Крім того, тривають судові процеси, в які  Закарпатський окружний адміністративний суд втягнув облпрофраду, кінця-краю яким не видно. До речі, за наполяганням суду в будівлі профспілок відключено електроенергію.

Звертаючись до профспілкових працівників і активістів, профспілковий лідер області подякував їм за солідарність дій у відстоюванні прав профспілок на свою будівлю, в якій понад 55 років знаходяться облпрофрада і галузеві облорганізації профспілок. Він наголосив, що профспілки Закарпаття підтримують дії Президента України Володимира Зеленського щодо створення експертної групи для оцінки результатів провальної судової реформи, ініціюватимуть збір підписів щодо повного перезавантаження корупційної судової системи, звертатимуться до Верховної Ради України про проведення громадських слухань з порушень прав профспілок, у тому числі майнових. А ще – ініціюватимуть перед Федерацією профспілок України проведення в областях акції «Профспілкова хвиля протесту».

Працівників Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Закарпатській області у будівлю профспілок знову не впустили.

Отже, чергова спроба рейдерського захоплення Будинку профспілок Закарпаття завершилася невдачею. Профспілки знову вистояли і продовжують боротьбу за свої майнові права. Вони твердо переконані, що врешті-решт кінцева перемога буде за ними.

На фото:

-         на захисті Будинку профспілок;

-         гостра розмова за участю голови Закарпатської облпрофради Володимира Фленька (в центрі) та працівників Закарпатського окружного адміністративного суду і виконавчої служби;

-         голова облпрофради Володимир Фленько звертається до захисників Будинку профспілок.

Фото автора

 Сергій БАРАНЧИКОВ,

завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофради

 

А1

 

А2