Трудовий потенціал Кіровоградської області: реалії і загрози

DSC03154   У Федерації профспілок Кіровоградської області відбулося засідання Ради ФПО, на якому обговорювалося питання про дії ФПО щодо збереження та розвитку трудового потенціалу області. Голова ФПО Максим Баланенко назвав причини, які руйнують трудовий потенціал: складна демографічна ситуація, недостатній рівень доходів населення, розшарування населення на багатих і бідних, різке звуження сфери пільг і гарантій, недоступність для багатьох якісних, але наддорогих послуг. «Звичайно, вирішення названих проблем залежить від..

Українська мова – рідна, велична, милозвучна

i078394 Міжнародний день рідної мови — день, який відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року. Про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності» було оголошено на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО 1999 року у Парижі.   Оскільки з 6 000 розмовних мов світу близько половині загрожує зникнення, ЮНЕСКО прагне підтримувати мову, як ознаку культурної приналежності особи. Окрім того організація вважає що вивчення іноземних мов та багатомовність є ключами до взаєморозуміння та взаємоповаги. В Україні це свято..

ПРАГНЕННЯ ДО СПРАВЕДЛИВОСТІ – ОДИН З ГОЛОВНИХ ОРІЄНТИРІВ СОЦІАЛЬНОГО ПРОГРЕСУ

стр 4 ОСНОВНОЙ    Щорічно 20 лютого відзначається Всесвітній День соціальної справедливості, запроваджений в Україні 2011 року за ініціативи Федерації профспілок України.   Скорочення бідності та зміцнення соціальної єдності, впровадження в Україні європейських стандартів життя та вихід України на провідні позиції у світі задекларовано у стратегічних програмних документах країни – Стратегії сталого розвитку «Україна–2020» та Угоді про асоціацію між Україною та ЄС. Водночас глобальною проблемою залишається відсутність..

КРУГЛИЙ СТІЛ. Політика цін і тарифів має відповідати принципу соціальної справедливості

СТОЛ   Не допускати звуження чи порушення конституційних прав громадян  при реформуванні сфери надання житлово-комунальних послуг, цінової політики на соціально-значущі продовольчі товари та надання пільг у грошовій формі. З такою вимогою звернулися 15 лютого  учасники круглого столу «Нова політика цін і тарифів на соціально значущі товари і послуги: чи збережено принципи соціальної справедливості?». Цей захід організовано Федерацією профспілок України з нагоди Всесвітнього дня соціальної справедливості. У круглому..

АНОНС. Нова політика цін і тарифів: чи збережено соціальну справедливість?

У рамках відзначення Всесвітнього дня соціальної справедливості Федерація професійних спілок України 15 лютого 2018 року проводить засідання круглого столу на тему: «Нова політика цін і тарифів на соціально значущі товари і послуги: чи збережено принципи соціальної справедливості?».   1404999180 46456 Протягом останнього року в Україні триває масштабний процес реформування в усіх суспільних сферах. Саме у такий день потрібно говорити про те, чого ж чекати громадянам від впровадження реформ. Чи..

Інформація про стан соціально-трудових відносин, колективні трудові спори (конфлікти) в Україні у січні 2018 року

wts   Упродовж січня 2018 року в результаті заходів, спільно здійснених Національною службою посередництва і примирення та Федерацією профспілок України у ході сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)) та запобігання їх виникненню, погашено заборгованість із виплати заробітної плати в сумі 338 млн. 9,5 тис. грн. або 48% від загальної суми боргу (703 млн. 731,5 тис. грн.), що стала основною причиною виникнення спорів та конфліктних..

ВІТАЄМО З ЮВІЛЕЄМ!