Надамо солідарну підтримку у боротьбі шахтарів за збереження державних вугледобувних підприємств та свої конституційні права!

Изображение 004 19 червня шахтарі України та Профспілка працівників вугільної промисловості України проводять в м. Києві біля стін Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Міністерства енергетики та вугільної промисловості України акцію протесту. Початок акції о 8.30 біля Верховної Ради України. Основними вимогами учасників акції є: -  терміновий розгляд зареєстрованого у парламенті проекту Закону України № 8362 від 16.05.2018 року «Про внесення змін до Закону України «Про Державний..

Григорій Осовий: законодавче врегулювання правового режиму майна профспілок — ключова умова їх незалежності

b277d5509b8ae74a77fc6c960913dfe5 Сьогодні, 12 червня, у газеті Верховної Ради України «Голос України», № 106 вийшла в світ стаття Голови Федерації профспілок України Григорія Осового.   У ній зазначено, що нині у господарських судах України перебуває понад 200 проваджень, де органами прокуратури та іншими державними органами порушується питання щодо визнання права державної власності на об'єкти, що наложать профспілковим організаціям, вилучення та передачі їх у державну власність. Уже винесено низку рішень,..

Виступ представника трудящих України, Голови Федерації профспілок України Григорія Осового на 107-й Міжнародній конференції праці

IMG 2924   Шановна пані голова! Шановні делегати!   Доповіді Генерального директора про виконання програми МОП за минуле дворіччя, а також про забезпечення рівності трудящих-жінок детально і об'єктивно показують стан в світі праці і виклики, які стоять перед нею. Ми поділяємо позицію МОП, що гідна праця - це глобальна вимога, від чого політичне керівництво і ділові кола всього світу не повинні залишатися осторонь, а перегляд національних систем соціального захисту..

107-а сесія Міжнародної конференції праці. Права трудящих в Україні мають бути надійно захищені

IMG 2901   6 червня 2018 року. У ці дні у Женеві проходить 107-ма сесія вищого керівного форуму Міжнародної організації праці (МОП) - Міжнародної конференції праці (МКП), що має визначити загальні напрямки політики Міжнародної організації праці. Щорічно на сесію «всесвітнього парламенту праці» збирається більше 5 000 представників урядів, працівників та роботодавців зі 187 держав-членів МОП. У конференції також бере участь офіційна тристороння делегація України. На відкритті 107-ї сесії Міжнародної..

Заява СПО об’єднань профспілок

1458225781 net 1 Заява у зв’язку з грубим порушенням представниками держави у фондах державного соціального страхування принципів соціального діалогу при здійснені управління соціальним страхуванням   Основою соціального захисту працюючих в Україні є система обов'язкового соціального страхування, яка забезпечує нині надання матеріального забезпечення та соціальних послуг у разі хвороби, нещасного випадку на виробництві, безробіття, а також у старості та в інших випадках. Цей досвід взято з європейської практики, відповідні..

Зміцнюючи соціальне партнерство

IMG 9451   1 червня ц.р. Голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь за рішенням президії ради КМОППОіНУ вручив Голові Федерації профспілок України Григорію Осовому Почесний знак ім. Анатолія Тимчика «За зміцнення соціального партнерства».   Цією нагородою відзначаються посадові особи міністерств та відомств, керівники органів місцевого самоврядування, навчальних закладів та профспілкових організацій за сумлінну працю у захисті трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів..

1 червня - Міжнародний день захисту дітей

e90a6de49355d5da5c7c22ce472976e7   Дорогі діти! Шановні батьки! Щороку 1 червня ми відзначаємо свято маленьких громадян нашої країни – Міжнародний день захисту дітей. Водночас це й свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає їм твердо стати на ноги. Діти – наш найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє. Саме тому священний обов’язок родини, школи, органів державної влади та громадськості подбати про всебічний розвиток інтересів..

АКЦІЯ. Захистимо профспілкове майно та законні права трудового колективу ПрАТ «ДНІПРОТУРИСТ»!

155 Рішуче «Ні!» на адресу тих, хто намагається привласнити майно, що за законом і по праву належить профспілкам, лунало сьогодні, 29 травня, в Дніпрі. Представники всеукраїнських профспілкових організацій міста та Дніпропетровської області, трудові колективи акціонерних товариств, заснованих за участі ПрАТ «Укрпрофтур», представники профспілкових організацій та трудових колективів регіону провели мирне зібрання на захист профспілкового майна та прав трудового колективу ПрАТ «ДНІПРОТУРИСТ».   Акція відбулась згідно з рішенням..

ВРЯТУЮТЬ БІЛЬШЕ ЖИТТІВ

Изображение 11298 Черговий гуманітарний вантаж з США вартістю 740 тис. доларів в рамках гуманітарного проекту «Підтримка лікарень України» надійшов 22 травня до Дніпропетровської клінічної лікарні ім. Мечникова, яка всі ці останні роки допомагає пораненим в ході боїв на Донбасі українським воїнам (а їх тут пройшло через руки лікарів – членів профспілки медиків понад 2 тисячі). На кошти, зібрані нашими співвітчизниками, що живуть в США, та простими американцями..

Профспілковій Академії – 25 років

Изображение 111   18 травня Академія праці, соціальних відносин і туризму ФПУ відзначила чверть століття від дня свого заснування.     В урочистій та хвилюючий атмосфері відбулося зібрання тих, хто колись навчався та працював у стінах профспілкового вишу, отримав тут вищу освіту або пройшов підвищення кваліфікації. До ювіляра завітали колеги, випускники та поважні гості, зокрема, представники Федерації профспілок України, яка у 1993 році, на зорі нашої незалежності, заснувала цей вищий..

Більше статей...

1. ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ. Разом захистимо права людини праці, права профспілок!
  2. ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ. Негайно зупинити наступ на права профспілок!
  3. За ініціативи профспілкової сторони відбулись консультації щодо прогнозу основних макроекономічних показників на 2019-2021 роки
  4. Відбулась консультативна зустріч представників СПО об’єднань профспілок з Міністром соціальної політики України Андрієм Ревою
  5. Голова ФПУ Григорій Осовий підписав спільне звернення до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо прискорення розвитку вітчизняної промисловості
  6. ПЕРШОТРАВЕНЬ У КИЄВІ