ФПУ проти підвищення ціни на газ!

заванта     «Забезпечити встановлення цін на енергоносії та тарифів на житлово-комунальні послуги з урахуванням доходів населення, не допускати погіршення рівня життя» - з такою вимогою пройшли профспілкові акції у 2016-2017 роках. Уряд дослухався до профспілок та прийняв рішення про відтермінування підвищення ціни на газ для населення. Наразі тривають переговори представників Уряду з МВФ у тому числі і щодо узгодження цього питання. МВФ вважає українську ціну на газ заниженою..

Медична спільнота обговорює медичну реформу

Изображение 133   Голова ФПУ Григорій Осовий виступив перед учасниками національного форуму охорони здоров'я «За здорову націю», який відбувся сьогодні у Міжнародному центрі культури і мистецтв Федерації профспілок України.   На початку свого виступу він відзначив надзвичайну важливість заходу, що проводять профспілки спільно з парламентарями, керівниками громадських об’єднань медичних працівників, організацій роботодавців у сфері охорони здоров’я, науковців, представників медичної спільноти з усіх регіонів України. «Громадськість повинна сказати своє вагоме слово,..

Звернення Президії Федерації профспілок України з нагоди відзначення Міжнародного дня боротьби з бідністю

326846 1   Міжнародний день боротьби за ліквідацію бідності щорічно відзначається з 1993 року, після прийняття Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй 22 грудня 1992 року резолюції 47/196, яка оголосила 17 жовтня Міжнародним днем боротьби за ліквідацію бідності і закликала всі держави присвячувати цей День пропаганді і проведенню заходів, пов'язаних з ліквідацією злиднів та бідності.   Викорінення бідності, боротьба з нерівністю та захист прав кожної людини є першочерговим завданням Цілей..

З Днем захисника України!

70202 200659     День захисника України – державне свято, що відзначається 14 жовтня, у день свята Покрови Пресвятої Богородиці, яке в українській традиції тісно пов’язується з ідеями захисту від ворогів, одночасно з Днем козацтва. Це насамперед свято мужності, честі й доблесті, стійкості і шляхетності гідних і сильних людей, які боронять незалежність та територіальну цілісність України. Ця дата є символом нерозривного зв'язку усіх поколінь захисників України. Ми з вдячністю й гордістю..

Влада повинна почути медиків!

Изображение 240   Медична реформа, що проводиться у державі, має бути корисною як для пацієнтів так і медичних працівників, - таким був лейтмотив виступів учасників прес-конференції в «Укрінформі», що відбулась сьогодні, 11 жовтня, та була присвячена підсумкам вересневої Всеукраїнської акції протесу Профспілки працівників охорони здоров’я України.   Голова ФПУ Григорій Осовий, звертаючись до журналістів, зазначив, що профспілки підтримують реформи, але під час їх проведення мають бути враховані думки представників..

У КМУ відбулась зустріч соціальних партнерів

kmu-03-3601   Робоча зустріч, ініційована Головою СПО профспілкової Сторони Григорієм Осовим,  відбулась 9 жовтня і проходила у тристоронньому форматі за участі міністра соціальної політики України Андрія Реви і голови Ради Федерації роботодавців України Дмитра Олійника. Однією з тем для обговорення стало завершення переговорів про внесення змін до чинної Генеральної угоди стосовно визначення розміру тарифної ставки працівника першого розряду у поточному році. Урядова Сторона і Сторона роботодавців узгодили, що розмір..

ЗАЯВА ПРЕЗИДІЇ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ З НАГОДИ ВІДЗНАЧЕННЯ 10-ї РІЧНИЦІ ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ДІЙ ЗА ГІДНУ ПРАЦЮ

2-2  Починаючи з 2008 року сотні мільйонів людей по всьому світі взяли участь у заходах профспілок 7 жовтня з нагоди Всесвітнього дня дій за гідну працю. І в цьому році профспілки світу єдиним фронтом виступають на підтримку гідної праці, яка має бути пріоритетом для урядів на шляху до відновлення економічного зростання та побудови сучасної економіки. Ювілейний десятий Всесвітній день дій за гідну працю профспілкова спільнота України відзначатиме під..

Профспілки висловили рішуче «НІ!» наступу на трудові права громадян

Изображение 803 1111111111    Головним питанням порядку денного засідання Президії ФПУ, що відбулось сьогодні, 5 жовтня, у Києві стало визначення концепції дій профспілок на захист законних соціально-економічних прав трудящих в умовах реформ.   Члени Президії констатували тотальний наступ на права громадян під час проведення змін у соціально-економічній сфері, зокрема, через запровадження пенсійної та медичної реформ, розробку соціально недосконалого проекту Держбюджету на 2018 рік, подальше падіння обсягів виробництва та скорочення..

Гідна праця – необхідна умова економічного зростання країни

Изображение 681   4 жовтня з нагоди Всесвітнього дня дій за гідну працю, який щорічно відзначається 7 жовтня, Федерація профспілок України провела круглий стіл на тему «Гідна праця – продуктивна зайнятість, достойна зарплата, сучасні безпечні робочі місця».   Відкриваючи дискусію Голова ФПУ Григорій Осовий нагадав, що цього річ Всесвітній день гідної праці (WDDW) відзначається вдесяте і саме ФПУ свого часу виступила ініціатором проведення щорічно цього дня в Україні заходів..

1381068683   Сьогодні з нагоди Всесвітнього дня дій за гідну працю, який щорічно відзначається 7 жовтня, Федерація профспілок України проводить круглий стіл: «Гідна праця – продуктивна зайнятість, достойна зарплата, сучасні безпечні робочі місця».   До участі у заході запрошено народних депутатів України, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Національного координатора Міжнародної організації праці в Україні, Секретаріату Національної тристоронньої соціально-економічної ради, представників центральних органів виконавчої влади, організацій роботодавців, міжнародних..

Більше статей...

1. Медична реформа має бути ефективною та корисною для людей
  2. Не втрачати зв'язок поколінь
  3. Привітання Трудовому колективу ДП «Готельний комплекс «Турист» ПрАТ «Укрпрофтур» з нагоди 30-річчя від дня утворення
  4. Соціальний діалог! Робочі місця! - профспілки ставлять питання руба
  5. Голова ФПУ Григорій Осовий взяв участь та виступив на урочистих Зборах з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку
  6. Питання гідної оплати праці знову на порядку денному соціальних партнерів
  7. Громадянам України - доступну та якісну медичну допомогу!
  8. УВАГА! 19 вересня медики виходять на акцію протесту, щоб відстояти свою професійну гідність
  9. АКТУАЛЬНИЙ КОМЕНТАР. Григорій Осовий: держава має опікуватись забезпеченням законних прав громадян
  10. Попереджувальна Всеукраїнська акція протесту Професійної спілки працівників охорони здоров’я України за солідарної підтримки членських організацій Федерації профспілок України
  11. АКТУАЛЬНА ТЕМА. Осінній наступ чи соціальний діалог?
Архiв
<< < Жовтень 2017 > >>