1 i

Федерація профспілок поінформувала Голову Верховної Ради України про підсумки Всеукраїнського маршу протесту профспілок.

Голова ФПУ Григорій Осовий у своєму листі на ім’я спікера Парламенту Андрія Парубія наголошує, що сьогодні на основі законопроекту, розробленого Федерацією профспілок України, у Верховній Раді України зареєстровано два законопроекти, зокрема проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збільшення мінімальної заробітної плати на рівень, який відповідає фактичному прожитковому мінімуму для працездатних осіб» (реєстр. № 4900) та проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку встановлення мінімальних гарантій в оплаті праці» (№ 4900-1).

Зазначеними законопроектами передбачається, зокрема, підвищення розміру мінімальної заробітної плати до рівня фактичного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, запровадження галузевих підвищувальних коефіцієнтів до заробітної плати в небюджетній сфері та ін.

ФПУ звертається до Голови ВР з проханням підтримати зазначені законопроекти та сприяти у їх невідкладному розгляді.

У листі зазначається, що представники Федерації профспілок України готові взяти участь у спільній робочій групі з визначення об'єктивності встановлення ціни на газ і тарифів на житлово-комунальні послуги, а також повідомляється про те, що у випадку не вирішення зазначених питань до 15 вересня ц.р., що було вимогою учасників Всеукраїнського маршу протесту, профспілки будуть змушені вдатися   до   нових   акцій   протесту   аж   до   страйку.

Лист до ВР, список осіб від ФПУ до складу робочої групи (додається).

Прес-центр ФПУ