НТ

24 січня відбулось засідання Президії Національної тристоронньої соціально-економічної ради. В заході взяли Співголова Національної ради від профспілкової сторони, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, Держсекретар Мінсоцполітики Віктор Іванкевич, Голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник, члени Президії НТСЕР, представники ФПУ, ФРУ та Мінсоцполітики.

НТ1

Під час засідання було обговорено низку актуальних та важливих для розвитку соціального діалогу питань, зокрема: «Про пріоритетні напрями діяльності Національної ради на 2017 рік», «Інформація про виконання Плану заходів на 2016 рік із реалізації пріоритетів діяльності Національної ради в 2016 році, рішень Національної ради, її Президії».

Учасники заходу також обговорили та позитивно вирішили питання «Про подання Президентові України кандидатури Голови об’єднання організацій роботодавців України Кінаха А.К. на посаду Голови Національної ради».

НТ2

Під час засідання обговорено дату, час, місце проведення та проект порядку денного чергового засідання Національної ради. Засідання Національної ради планується скликати 23 лютого ц.р.

Заплановано також внести до порядку денного наступні питання:

1. 1.Про підсумки соціально-економічного розвитку України у 2016 році та завдання на 2017 рік в контексті Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року.
  2. 2.Про стан, проблеми та перспективи розвитку системи освіти, підготовки робітничих кадрів для галузей економіки з урахуванням потреб ринку праці.
  3. 3.Про реформу системи охорони здоровя та забезпечення населення лікарськими засобами і медичними послугами.
  4. 4.Щодо прозорості встановлення цін на газ, тарифів на гарячу воду і опалення, а також достатності заходів соціального захисту населення в цих умовах.

Що стосується останнього пункту, Голова Ради ФРУ Дмитро Олійник запропонував доповнити його також заходами захисту об’єктів промисловості в умовах підвищення цін на газ.

НТ3

Прес-центр ФПУ