P5171398

 

«Ні розвалу і скороченням та беззаконню в «Укрнафті»! Президенте України зупиніть ліквідацію нафтогазових підприємств! Українську сировину ‑ нафтопереробним заводам! «Акціонери Укрнафти захистіть нафтовиків, які захищають ваші інвестиції!» ‑ під такими гаслами представники Профспілки працівників нафтової і газової промисловості України 18 травня ц.р. вийшли на акцію протесту до головного офісу Публічного акціонерного товариства «Укрнафта». Підтримали законні вимоги своїх спілчан голова Укргазпрофспілки Володимир Дмитришин і заступник голови Укрнафтогазпрофспілки Сергій Українець.

Нафтовики вимагали від керівництва компанії підвищити заробітну плату для робітників, забезпечити повну зайнятість та не допустити масових звільнень працівників. Вони також вимагали повернути під контроль держави та закликали Державну службу геології та надр України не анулювати ліцензії підприємства на видобуток нафти та газу.

Обурення робітників викликало рішення наглядової ради ПАТ «Укрнафта», на якому були прийняті рішення по структурній реорганізації компанії, під час якої планується ліквідація окремих підрозділів та об’єднання Прилуцького, Охтирського та Прикарпатського управлінь бурових робіт в одну структурну одиницю «Укрнафтобуріння».

За словами голови Об’єднаного профспілкового комітету ПАТ «Укрнафта» Ігоря Копача, зараз практично по всіх підприємствах галузі призупинено видобуток нафти і газу, а це загрожує серйозними наслідками. Зокрема, якщо підприємство закриють, то близько 20 тис. осіб втратять роботу.

Акція відбулася у день засідання акціонерів ПАТ»Укрнафта», де одним із головних питань розглядалося питання реструктуризації товариства. У роботі засідання взяв участь та виступив голова Об’єднаного профкому Укрнафти Ігор Копач, який поінформував акціонерів про стан справ у компанії та висловив жорстку позицію трудового колективу щодо тих змін які нині відбуваються в компанії.

Робітники сподіваються, що їхні акції протесту допоможуть керівництву прийняти соціально-відповідальне рішення.

Залежно від прийнятого рішення наглядовою радою члени Укрнафтогазпрофспілки або посилюватимуть тиск, або якщо їхні інтереси врахують, поставлять крапку в цьому тривалому протистоянні.

 

Укрнафтогазпрофспілка

 

 

P5171386

 

0076

 

P5171387

 

P5171388

 

P5171400

 

0067

 

0073