СПО

 

Що мають зробити профспілки для надійного та ефективного захисту працівників в сучасних непростих соціально-економічних умовах? Як більш ефективно і справедливо реформувати систему оплати праці і пенсійну систему? Якою має бути в цих процесах роль профспілок як організації, покликаної захищати законні права та інтереси працівників? Ці та інші актуальні питання були у центрі уваги учасників засідання Спільного представницького органу  репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні, що відбулося  10 липня у Києві.

 

На засіданні головував Голова СПО об’єднань профспілок,  Голова ФПУ Григорій Осовий.  У заході взяли участь заступники Голови ФПУ Володимир Саєнко, Олександр Шубін, голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець.

 

СПО1

 

Серед головних питань порядку денного: «Про результати засідань Спільної робочої комісії з підбиття підсумків стану виконання Генеральної угоди на 1 січня 2017 року» та «Про основні напрями Стратегії подальшого реформування оплати праці в Україні», з яких доповідав перший заступник Голови СПО об’єднань профспілок,  заступник Голови ФПУ Олександр Шубін.  

 

 

СПО4

 

 

Після обговорення питання «Про основні напрями Стратегії подальшого реформування оплати праці в Україні», СПО об'єднань профспілок вирішив схвалити проект Основних напрямів Стратегії подальшого реформування оплати праці в Україні з пропозиціями, що пролунали під час засідання, та направити його Секретаріату Національної тристоронньої соціально-економічної ради, а членам СПО об’єднань профспілок у складі робочих груп та комісій з підготовки та доопрацювання проектів нормативно-правових актів, Генеральної угоди на новий термін та інших колективних угод з метою підтримки профспілкових пропозицій відстоювати положення проекту Основних напрямів Стратегії в рамках відповідних робочих груп, комісій.

 

СПО5

 

 

Окремим питанням було винесено питання «Про експертно-аналітичний висновок до проекту Закону України» Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» (реєстр №6614).

 

В обговоренні цих важливих питань взяли активну участь члени СПО об’єднань профспілок - керівники та представники всеукраїнських галузевих профспілок Людмила Перелигіна,  Юрій Піжук, Сергій Українець, Олександр Рябко та інші. Вони внесли низку конструктивних пропозицій, які будуть враховані при остаточному варіанті профспілкової позиції з цих питань. 

Більш детальну інформацію читайте на нашому сайті.

 

 

СПО6

 

 Прес-центр ФПУ