ЛОБ7

6 листопада керівники членських організацій Федерації профспілок України зібрались на робочу нараду, щоб обговорити порядок денний та зміст зустрічі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з керівниками всеукраїнських профспілок та їх об’єднань, що має відбутися у Кабінеті міністрів 7 листопада.

Вів нараду Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий.

У зустрічі взяли участь заступники Голови ФПУ Євген Драп'ятий, Володимир Саєнко, керівники членських організації та ряду департаментів і управлінь апарату Федерації профспілок України.

ЛОБ8

Відкриваючі нараду, Григорій Осовий проінформував присутніх про формат та порядок денний зустрічі з Головою Уряду, проблемні питання, що планується обговорити в її рамках, закликав присутніх проявити конкретність та конструктивність під час діалогу. У той же час представники профспілок не мають зосереджуватися лише на специфічних, вузьких питаннях, а мислити глобально, масштабно, щоб намагатися вирішувати актуальні проблеми, що турбують зараз людей праці.

ЛОБ9

У ході гострої, динамічної, конструктивної дискусії представники всеукраїнських галузевих профспілкових організацій внесли конкретні, ділові пропозиції щодо питань, які плануються до обговорення з керівником Кабміну.

З метою проведення такої принципово важливої для працівників, для всього суспільства зустрічі конструктивно, по-діловому, результативно, для переговорів  визначено чотири найбільш актуальних питання:

- соціально – економічний розвиток України: реформи та їх вплив на  реальний сектор економіки та рівень життя громадян України;

- стан виконання Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально – економічної політики і трудових відносин в Україні на 2016 – 2017 роки. Основні цілі та завдання Генеральної угоди на новий строк;

- про проект Державного бюджету України на 2018 рік та врахування пропозицій профспілок;

- впровадження реформи охорони здоров’я: перспективи/ ефекти для працівників та населення.

ЛОБ1

ЛОБ2