Изображение 024

Заходи щодо захисту національного виробника та недопущення зменшення трудового потенціалу країни обговорено 9 січня ц.р. під час засідання Робочої групи ФПУ з питань розвитку промисловості.

У засіданні взяли участь Голова ФПУ Григорій Осовий, заступник Голови ФПУ Олександр Шубін, керівники ЦК Профспілок – представників реального сектору економіки. Вони підбіли підсумки проведеної минулого року роботи та визначили подальші кроки у сфері формування і реалізації державної промислової політики.

Вирішено ініціювати проведення робочої зустрічі з Першим віце-прем'єр-міністром України - Міністром економічного розвитку і торгівлі Степаном Кубівим з метою обговорення за участю профспілок перспектив подальшого розвитку промислових галузей. Робоча група запропонувала провести її у січні ц.р., про що зазначено у листі до Уряду.

Изображение 036

Серед пріоритетів роботи у цьому напрямі профспілками названо:

- захист вітчизняного виробника і розвиток виробництва;

- збереження трудового потенціалу;

- створення робочих місць та забезпечення їх висококваліфікованими кадрами;

- співробітництво з Верховною Радою України і Урядом щодо внесення змін до відповідних нормативно-правових актів.

Також під час наради наголошувалось на необхідності відновлення державного контролю за регулюванням цін на послуги, товари першої необхідності та енергоресурси, створення сприятливих умов для розвитку промислової сфери, підвищення рівня захисту внутрішнього ринку, зокрема, встановлення податкових пільг при спрямуванні частини прибутку на інвестування у розвиток виробництва, розміщення державного замовлення на вітчизняних підприємствах, утворення національного банку реконструкції і розвитку з метою пільгового кредитування інвестиційних проектів та експортних контрактів тощо.

Изображение 046

Члени Робочої групи обговорили основні завдання і напрями діяльності новоутвореного у структурі апарату ФПУ Департаменту з питань економічного розвитку та ціноутворення, а також зійшлись у думці, що на державному рівні також потрібен уповноважений орган влади, який би відповідав за промислову політику. Запропоновано розширити представництво ФПУ у складі експертної Ради Національного комітету з промислового розвитку, який є дорадчо-консультативним органом Кабінету Міністрів України.

Изображение 034

Изображение 041