Изображение 059

27-28 лютого на базі Інституту підвищення кваліфікації керівних кадрів Національної академії державного управління   при   Президентові   України відбувся навчальний семінар на тему: "Стратегічні пріоритети розвитку України в контексті реалізації програми "Стратегія реформ - 2020".

Захід проведено у рамках реалізації Меморандуму про співробітництво між НАДУ і ФПУ, який зокрема передбачає проведення навчання та підвищення кваліфікації працівників профспілкових організацій з питань кадрової політики, правового і соціального захисту, зайнятості, соціального діалогу, державного управління та місцевого самоврядування.

Звертаючись до голів всеукраїнських профспілок та територіальних профоб'єднань – учасників семінару, президент НАДУ Василь Куйбіда наголосив на тому, що безперервне навчання наразі стає нормою, особливо для тих, хто приймає управлінські рішення. Він запропонував профспілковим керівникам створити платформу для постійного обміну думками з важливих для суспільства питань, а також напрацювання спільних шляхів щодо їх вирішення.

Изображение 024

Голова ФПУ Григорій Осовий зазначив, що програма навчання сформована з урахуванням пропозицій членських організацій, і є пілотним проектом, який матиме продовження як для керівного ешелону профспілок, так і фахівців з різних напрямів профспілкової роботи. Метою навчання є самовдосконалення та постійне оновлення знань й навичок профспілковців для більш ефективного представлення і захисту законних прав та інтересів трудящих.

У режимі тематичних дискусій та жвавого обміну думками розглянуто проблеми управління реформами та вектори сучасних суспільно-політичних процесів, розвиток та механізми взаємодії інститутів громадянського суспільства з органами влади, перспективні напрями економічного розвитку України, напрями реформування системи соціального захисту населення, пріоритети гуманітарної політики Української Держави, стан та   перспективи   відносин   стратегічного   партнерства   України з іноземними державами та багато інших тем, які стосуються процесів євроінтеграції, децентралізації влади, забезпечення прав на достойний життєвий рівень та впровадження європейських стандартів життя.

Изображение 073

27 лютого також відбулось засідання Президії ФПУ, на якому обговорено питання про порушення майнових прав профспілок та низка організаційних питань.

Изображение 043

Изображение 071