А

 

Похмурий ранок, вітер і рясний дощ не стали перешкодою для сотень представників профспілкових організацій, які вийшли 1 травня на столичну Європейську площу, щоб продемонструвати свою солідарність з людьми праці як в Україні, так і в світі, вимагати від влади і роботодавців дотримання законних прав працюючих.

Сама назва площі, на якій зібралися ті, чия головна місія - ефективний захист конституційних, соціально-економічних і трудових прав працівників, виходячи з європейських соціальних стандартів, чітко відповідала змісту виступів на мітингу, що відбувся біля «Українського дому».

Представники Київської міської ради профспілок, Федерації профспілок України, всеукраїнських та столичних галузевих профспілкових організацій тримали прапори своїх організацій, транспаранти.  Багато з учасників акції тримали у руках прапори з символікою Київської міської ради профспілок та були одягнуті у жовті кепки з такою ж символікою профспілок.

Голова Київської міської ради профспілок Валентин Мельник, Представник Федерації профспілок України в парламенті, Перший заступник голови Комітету ВР з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Сергій Каплін, Голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь, інші учасники мітингу вимагали ухвалення стратегії реформування охорони праці в Україні, збільшення кількості робочих місць, стимулювання молоді до роботи в Україні замість пошуків за кордоном. Було також зазначено, що профспілки очікують, що зміна влади призведе до змін у сфері захисту законних прав та інтересів працюючої людини на гідну працю, її гідну оплату та безпеку, реформування системи оплати праці.

 

Прес-центр ФПУ

 

А1

 

А2

 

А3

 

А4

 

А5

 

А6

 

А7

 

А9