1418986804 1418724838 img 24912 

23 вересня ц. р. виступаючи перед представниками бізнесу голова комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова заявила, що ухвалений попереднім складом парламенту Трудовий кодекс «успішно заблоковано» і буде внесено ліберальний проект, який через півтора-два місяці він створить «дуже прості і дешеві умови відкриття і закриття робочого місця». Більше того, будуть «трохи дискримінувати найманого працівника».

 

І це заявляє голова парламентського комітету, яка має бути повернута обличчям до соціальної політики, якій громадяни довірили своє майбутнє і майбутнє своїх дітей! Громадяни, які навіть не уявляють те, що з новим ліберальним Трудовим кодексом їх очікує справжня рабська праця на умовах нової форми трудових договорів «за домовленістю» з роботодавцями, які «матимуть пріоритет над нормами Трудового кодексу і міститимуть мінімальні гарантії». При цьому, ні про які гідні умови праці мова взагалі не буде йти.

Раніше українцям державні мужі радили «менше їсти», але з заявою про готовність до явної дискримінації українського працівника - ми стикаємося вперше.

Федерація профспілок України, галузеві і регіональні профорганізації вражені таким підходом і звертаються до керівництва парламенту, партії «Слуга народу», Глави держави за роз’ясненням чи це офіційна позиція очільників держави чи це експромт заготовлений для бізнес-аудиторії, яка була присутня.

Профспілки протягом багатьох років боролися за новий Трудовий кодекс, який би не погіршував, а покращував позиції трудящих в соціально-трудових відносинах з роботодавцем. І своїх переконань ми змінювати не збираємося.

ФПУ стоїть на позиціях не сприйняття ліберального підходу до унормування взаємовідносин між роботодавцями і працівниками.

Заяви зроблені головою комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галиною Третьяковою консолідують зусилля профспілкового руху, призведуть до активного спротиву трудящих. Наше реагування буде помітним і відчутним. Це право і обов’язок профспілок, передбачені законодавством.

Людина має бути захищеною і має повне право на гідну роботу і гідне життя.

 

Володимир Саєнко,

заступник Голови ФПУ