А13

 

Сьогодні розпочався тренінг «Ефективні навички комунікації для профспілкових об'єднань України», організований ФПУ у рамках проекту МОП «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні».

 

З вступним словом до учасників - фахівців з комунікацій членських організацій ФПУ і КВПУ - звернувся Голова ФПУ Григорій Осовий.

Він побажав успіхів у роботі та висловив сподівання, що під час дискусій і практичних занять буде напрацьований оновлений формат роботи у сфері комунікацій, що дозволить вибудувати цілісну модель комунікативної діяльності у рамках профспілкових організацій усіх рівнів.

Г.Осовий зазначив, що на сьогодні потрібен більш ефективний механізм, для підвищення поінформованості членів профспілок від центру до первинки.

- Завдання стоїть – дійти до людей, використовуючи сучасні інформаційні технології, - наголосив профспілковий лідер. - Масив інформації у нас колосальний, зокрема, робота над оновленням нормативно-правової бази, і питання полягає у тому, як вибудувати систему комунікацій, щоб кожен член профспілки був про це поінформований, налагодити зворотній зв'язок.

Г.Осовий назвав низку найбільш чутливих питань, що потребують реакції профспілок, серед яких - Трудовий кодекс та заплановані державою зміни у системі соціального страхування та захисту.

Він зауважив, що Урядом на засіданні 6 листопада було заплановане, а потім знято з розгляду питання з повного демонтажу системи соціального захисту, існуючої в Україні. Одним з розроблених Мінсоцполітики законопроектів пропонується, щоб державні стандарти і гарантії визначались виключно Урядом. Однак, в умовах дефіциту бюджетних коштів це загрожує подальшому скороченню соціальних виплат, чого профспілки допустити не можуть. тому що по рівню зарплат і пенсій Україна знаходиться на останньому місці в Європі, тому – ні кроку назад у плані обстоювання рівня соціальних гарантій і забезпечення подальшого зростання рівня життя наших громадян, - закликав лідер.

- Ось на такій позиції ми будемо вибудовувати свої відносини з владою і політиками. І якщо треба, то і виборювати їх через масові колективні дії, що нам, як профспілкам і належить робити, - акцентував Г.Осовий.

Протягом трьох днів учасники тренінгу під керівництвом досвідчених тренерів МОП: Джемала Ходжіча, старшого технічного радника Проекту МОП, Мамаду Суаре-МОП-АСRАV-Женева ознайомляться з новітніми технологіями для вирішення низки питань з наступної тематики:

- Медіа та кризова комунікація: Фішки для досягнення успіху;

- Комунікація та Адвокація: виклики та можливості для українських профспілкових об'єднань?;

- Як організувати ефективну кампанію?;

- Вебсайт: Аналіз та поради для успіху;

- Соціальні медіа: поради для успіху;

- Як створити інформаційний бюлетень?;

- Групова робота з розробки онлайн-бюлетеня;

- Як написати гарну історію та прес-реліз?;

- Мультимедійні навички: поради щодо фото та відео;

- Як реалізовувати комунікаційну стратегію? та ін.

 

 А14

 

А15

 

А17

 

20191111 093857

 

А11 

 

Прес-центр ФПУ