Зустріч з визначення пріоритетів нової Рамкової програми з розвитку між Організацією Об’єднаних Націй та Урядом України (УНДАФ) на 2018-2022 рр.

85741322   29-30 листопада 2016 року відбулася зустріч з визначення пріоритетів нової Рамкової програми з розвитку між Організацією Об’єднаних Націй та Урядом України (УНДАФ) на 2018-2022 рр. за участі представників Уряду, Парламенту, неурядових та громадських організацій, науковців, соціальних партнерів, експертів Системи агенцій та інституцій ООН. Зі вступним словом виступили Перший віце-прем’єр-міністр України -Міністр економічного розвитку та торгівлі України – Степан Кубів та Координатор системи ООН, Координатор з..

Профспілки не припиняють боротьбу за Списки 1, 2

385043444-1-e1464696000805   Під час розгляду питання «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України» Уряд на своєму засіданні порушив болючу проблему позбавлення пільг працівників, які працюють у шкідливих умовах на небезпечних для здоров’я виробництвах.   На засіданні виступив голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий, який зауважив, що за дорученням Прем’єр-міністра України В.Гройсмана триває робота з актуалізації списків №№ 1, 2, до..

Профтехосвіту передано до рук депутатів

p19u9ohpio1r0b1th028uokr1gos7 608x450.68 3 0 КМУ на своєму засіданні розглянув законопроект «Про професійну освіту». У засіданні взяв участь голова СПО об’єднань профспілок Григорій Осовий.   Цим нормативно-правовим актом, зокрема передбачається передача фінансування професійно-технічної освіти на територіальний рівень. Профспілки спільно з представниками системи профтехосвіти неодноразово заявляли про свою принципову незгоду з цим, тому що відсутність державних коштів на підготовку кадрів робітничих професій може повністю знищити цю освітню галузь. Представляючи законопроект на..

Профспілки борються за відновлення списків 1,2

IMG 2331   15 серпня у ФПУ відбулась робоча нарада представників членських організацій ФПУ, уповноважених брати участь у роботі трьохсторонньої робочої групи з актуалізації списків 1,2 робіт, професій, посад і показників зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах.   Метою зібрання було напрацювання позиції профспілок щодо необхідності внесення змін до урядової постанови № 461 від 24 червня 2016р., якою було виключено зі Списків №1..

Профспілки запропонували низку доповнень до планів Уряду

img6   На розгляд Уряду 16 березня було подано Мінюстом проект розпорядження про затвердження орієнтовного плану законопроектних робіт на 2016 рік.   Робота над законами, іншими нормативно-правовими актами має проходити у відповідності до Плану діяльності КМУ, який був оприлюднений днями, і до кінця поточного року передбачає проведення понад 300 різноманітних заходів, спрямованих на здійснення реформ. Керівник СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий на засіданні КМУ, висловив низку пропозицій до..

Уряд вивчив пропозиції Ради ФПУ

199   На виконання доручення Віце-прем’єр-міністра України-Міністра культури України В. Кириленка Мінсоцполітики разом з Мінфіном, Мінекономрозвитку, Міненерговугілля та Мінагрополітнки розглянуло лист ФПУ стосовно пропозицій, викладених у постанові Ради Федерації професійних спілок України щодо захисту соціально-економічних прав та інтересів членів профспілок в умовах реформ і європейської інтеграції України.   Інформацію про результати розгляду профспілкових пропозицій надіслано Мінсоцполітики до ФПУ (додається).   Прес-центр ФПУ

ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Щодо законопроекту про державну реєстрацію громадських формувань

1418978231 1418303644 04163508fpu-foto   Профспілки критично оцінюють проект закону № 2983 «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», прийнятий ВР України у першому читанні.   Прийняття ВР даного законопроекту у першому читанні викликало різке невдоволення профспілкових організацій, оскільки документом вводяться значні обмеження реєстрації профспілок, його норми втручаються в порядок створення і організації діяльності профспілок, порушуються засади внутрішньої демократії. - У разі схвалення даного законопроекту ним буде впроваджено..

У трудових колективах оздоровниць зріють незадоволення та протестні настрої

upz   Трудові колективи дочірніх підприємств та акціонерних товариств, створених за участю ПрАТ "Укрпрофоздоровниця", стурбовані ситуацією, яка викликана тим, що Державним бюджетом України на 2015 рік не передбачено фінансування витрат на санаторно-курортне лікування. Про це зазначено у листі Голови Правління ПрАТ "Укрпрофоздоровниця" до Голови ФПУ. Правлінням ПрАТ "Укрпрофоздоровннця" було вивчено настрої у трудових колективах оздоровниць. Керівництво санаторно-курортних закладів змушене приймати такі антикризові непопулярні заходи, як скорочення персоналу, переведення їх..

Григорій ОСОВИЙ: потреби людини праці мають стати пріоритетом для держави

500610 w 300   На своєму засіданні 27 серпня Уряд доопрацював відповідний проект постанови і схвалив прогноз економічного і соціального розвитку України на 2015 рік та основні макропоказники економічного і соціального розвитку України на 2016 і 2017 роки. Коментуючи це Голова ФПУ, керівник СПО профспілок Григорій Осовий, назвав зазначені показники з точки зору захисту прав працівників невтішними. - Через тривалу кризу в країні, яка привела до економічної рецесії: закриття..

Захистимо вітчизняне автомобільне виробництво!

9d2673ce2a 96415   Трудовий колектив Публічного акціонерного товариства «Запорізький автомобілебудівний завод» звернувся до Президента України П.Порошенка, Верховної Ради України і Федерації профспілок України з приводу критичної ситуації, що склалася на самому заводі і підприємствах-суміжниках. У листі голови об'єднаного профкому ПАТ «Запорізький автомобілебудівний завод» зазначається, що для збереження та розвитку автомобілебудування в Україні потрібно запровадити на законодавчому рівні ефективні механізми захисту та підтримки вітчизняного автомобільного виробництва, а саме: відновити..
Архiв
<< < Жовтень 2017 > >>