АКТУАЛЬНО. Коли і як ухвалять Трудовий кодекс?

TrudKodeks02

Перед прийняттям нового Трудового кодексу обов'язково будуть проводитися обговорення і консультації з громадськістю.

Про це заявила представник КМУ в парламенті Ірина Верещук під час брифінгу після Погоджувальної ради 16 вересня ц.р.

«Навіть якщо ми будемо вносити проект змін щодо Кодексу законів України про працю, обов'язково будемо обговорювати це з тими зацікавленими особами, групами, особливо з профспілками. Обіцяємо громадянам, що не будемо брати ніяких кодексів або хоча б того, що применшує права громадян працездатних і непрацездатних», - повідомила Верещук. За її словами, прийняття змін у трудовому законодавстві передуватиме громадська дискусія. «Зараз до мене вже звертаються профспілки і громадські організації щодо можливих змін і нововведень, які стосуються прав громадян на працю» - сказала Верещук.

ПОЗИЦІЯ ФПУ:

Як відомо, раніше Президент України Володимир Зеленський заявив, що до 1 січня 2020 року необхідно доопрацювати і прийняти новий Трудовий кодекс України. Добра новина у тому, що кодекс не збираються ухвалювати без громадського обговорення, перш за все, з профспілками.

Прес-центр ФПУ

Архiв