630 360 1522756863-8175 2

 

У відповідь на пропозиції СПО об’єднань профспілок до законопроекту «Про Державний бюджет України на 2020 рік» Міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель поінформував, що очолюване ним Міністерство подало до Мінфіну бюджетні запити щодо збільшення наступного року фінансування вугільної галузі по всіх програмах і напрямках діяльності державних вугледобувних підприємств.

На зустрічі Міністра з представниками галузевих вугільних Профспілок 1 жовтня ц.р. називався визначений Міністерством енергетики та захисту довкілля обсяг бюджетного фінансування вугільної галузі на наступний рік у сумі 13 млрд. 45 млн. 366,3 тис. гривень, тоді як Мінфін пропонує на ці цілі у проекті Держбюджету-2020 - лише 2 млрд. 947 млн. 451,2 тис гривень (22,6% від необхідних витрат).

 За повідомленням сайту Профспілки працівників вугільної промисловості України, на цьому наголошувалось у Зверненні ЦК Профспілки до Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука 10 жовтня ц.р., а також йшлося про необхідність розроблення і реалізації комплексної Програми забезпечення роботи та розвитку вугледобувних підприємств на наступні роки.

Реакцією на активні дії профспілок стало схвалення Урядом 12 жовтня змін до Держбюджету на поточний рік та виділення 1 млрд. гривень на зарплату шахтарів. Схвалені Урядом зміни мають бути невідкладно передані на розгляд до Верховної Ради України.

 

 222

 

Прес-центр ФПУ