8819

 

Й без того непроста ситуація в сфері зайнятості  на Дніпропетровщині  особливо загострилась зараз у зв’язку з прийняттям нових законів з оплати праці.

Тому дуже актуальним стало проведення в облдержадміністрації «круглого столу», де за участю влади, обласного Центру зайнятості, роботодавців і профспілок обговорювалися аспекти нової політики на ринку праці. Для профспілок, сказав у своєму виступі під час цього заходу голова облпрофоб’єднання В.Дубіль, питання забезпечення зайнятості завжди було серед найголовніших.  Тому не випадково у нашому програмному документі – Стратегії діяльності облпрофоб’єднання  на період до 2020 р. – є цілий розділ, який стосується забезпечення стабільної роботи економіки і на цій основі   збереження та розвиток трудового потенціалу, створення гідних умов праці та підвищення рівня її оплати, легалізації зайнятості і заробітної плати.

У цій важливій роботі – в рамках діючої  в області системи соціального діалогу – профспілки плідно співпрацюють з об’єднаннями роботодавців, органами влади та обласною службою зайнятості. Ще у березні 2009 р. облпрофоб’єднання, обласний союз промисловців і підприємців та обласний центр зайнятості уклали трьохсторонню угоду про співпрацю, виконання якої всі ці роки дає певний позитивний результат. В рамках цього документу сторони взаємодіють в напрямках реалізації прав громадян на працю, формування в суспільстві соціально  відповідального бізнесу і створення для працюючих гідних умов праці та забезпечення отримання гідної заробітної плати, підвищення мотивації до праці та формування у молоді позитивного іміджу робітничих професій, взаємної підтримки у досягненні спільних цілей щодо вдосконалення трудових ресурсів і підвищення конкурентоспроможності робочої сили на ринку праці. Приділяється увага також соціальній інтеграції кризових категорій населення, у тому числі інвалідів, внутрішньо переміщених осіб, демобілізованих учасників антитерористичної операції.

Але, за словами профлідера, на сьогодні ще залишається  й багато невирішених проблем. Нинішні кризові явища в економіці призводять до значного  зменшення числа зайнятих і переводу людей на скорочений режим роботи,  до зростання боргів по зарплаті (вони складають зараз 160 млн. грн..) та тінізації зайнятості і зарплати   особливо зараз у зв’язку з вступом у дію з 1 січня 2017 р. законів щодо оплати праці та підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн. Стурбованість профспілок викликають також проблеми з підготовкою робітничих кадрів, становище системи профтехосвіти.

Все це викликає загострення соціальної ситуації в трудових колективах та в суспільстві. Профспілкова сторона сподівається, що всі соціальні партнери, які зараз, зокрема, працюють над підготовкою нової Територіальної угоди, через призму обласної тристоронньої соціально-економічної ради будуть разом вирішувати ці питання в інтересах людини праці.

У виступі першого заступника голови облдержадміністрації О.Кужмана, заступника голови Державної служби зайнятості С.Кравченка, директора обласного центра зайнятості В.Кузнєцової, голови Федерації організацій роботодавців В.Сергєєва, керівників галузевих об’єднань роботодавців та господарників піднімались актуальні проблеми у цій важливій сфері та визначалися шляхи їх вирішення. Йшла, зокрема, мова про розширення функцій  Служби зайнятості, напрямків покращення співпраці з роботодавцями та соціальними партнерами, легалізації зайнятості населення та удосконалення діяльності центрів професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості для підготовки кадрів для роботодавців за робітничими професіями.

Зазначалось, що Служба зайнятості виходить на новий рівень надання послуг на ринку праці, впроваджує організаційні зміни, вводить нові підходи у  роботі з клієнтами, посилює сервісну складову надання послуг населенню та роботодавцям. Важливим вектором розвитку Дніпропетровщини є вибудовування ефективної взаємодії Служби зайнятості, роботодавців, профспілок та влади. Співпраця забезпечить області стабільне економічне зростання, розвиток бізнесу та трудових відносин.

Учасники зустрічі підтримали  пропозиції щодо запровадження нової політики у сфері зайнятості як на регіональному, так і на державному рівнях; схвалили організаційні зміни, що проводяться регіональною службою зайнятості; визнали доцільним запровадження електронних сервісів для роботодавців, надання можливості отримання он-лайн  послуг та можливості надання вакансій через електронні кабінети роботодавця; підтримали зміни законодавстві про зайнятість та соціальне страхування на випадок безробіття в частині запровадження нових механізмів активізації безробітних до пошуку роботи та стимулювання роботодавця, які працевлаштовують соціально незахищених осіб.                                            

 

В.Коврига,

зав. прес-центром Дніпропетровського облпрофоб’єднання

 

8822

 

8823

 

 

 

8831