БУД

Напередодні професійного свята – Дня будівельника, який 2017 року в Україні святкуватиметься 13 серпня, була підписана Галузева Угода між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України і Профспілкою працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України.

За умовами Угоди, тарифні ставки та посадові оклади, які розраховуються із прожиткового мінімуму, виростуть на 35 відсотків із 1 вересня 2017 року та 60% з 1 грудня 2017 року. Одночасно водяться додаткові гарантії захисту робочих місць робітників від масових звільнень відповідно до Директиви 98/59/ЄС.

Сторони також домовились про проведення переговорів щодо імплементації кращих міжнародних практик в українському законодавстві щодо безпеки і гігієни праці будівельників (Конвенції Міжнародної організації праці 167, 121 та 187).

Окремими новими зобов’заннями визначені забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, а також соціального захисту та обов’язкового спеціального страхування на випадок інфікування ВІЛ-інфекцією.

Угода буде мати вплив на умови праці і заробітну плату більше як 650 тисяч працівників будівельної галузі в Україні, а також десятків тисяч працівників суміжних професій, які згадуються в тексті Угоди.

Профспілка працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України – єдина галузева профспілкова організація, яка об’єднує в усіх регіонах України більше 80 тисяч працівників будівництва, цементних, металообробних, цегельних та інших підприємств промисловості будівельних матеріалів, будівельної індустрії та механізації, виробників скла, а також архітекторів, проектантів, учнів і студентів будівельних навчальних закладів та їх викладачів.

Профспілка працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України 

Прес-центр ФПУ

 

БУД1