IMG 8711

 

Протягом останніх років Чернігівський Навчально-методичний центр (НМЦ) профспілок став одним з базових для проведення навчання Профспілки працівників вугільної промисловості України (ППВПУ). Чергова зустріч шахтарів з містом над Десною відбулася 10-13 жовтня.

 

Програма семінару-практикуму для голів територіальних і первинних організацій Профспілки, як завжди, була насиченою та практично-орієнтованою. Перед учасниками виступили лідери Профспілки: Віктор Турманов — голова та Валерій Мамченко — перший заступник голови ППВПУ.

 

Навчання розпочалося з питань соціального діалогу та колективних переговорів Профспілки на сучасному етапі. Далі були проаналізовані актуальні зміни до законодавчих і нормативно-правових актів в сфері захисту прав і свобод працюючих. Також представник Профспілки дав фахову оцінку стану охорони праці на вугільних підприємствах.

 

Тренінговий блок семінару включав наступні питання: «Модернізація профспілок. Тенденція змін трудових відносин і положення працівників» та «Підвищення мотивації профспілкового членства. Роль та особистий імідж профспілкового лідера в мотивації профспілкового членства» (Світлана Задорожна – кандидат економічних наук, доцент Чернігівського національного технологічного університету), «Психологічні аспекти в діяльності профспілкових організацій. Психологія міжособистісного та колективного спілкування» (Ірина Глушко – практичний психолог, сертифікований тренер).

 

Практичні аспекти взаємодії в команді та роль лідера у прийнятті рішень учасники відпрацювали під час навчального блоку та ділової гри, які провів Віталій Копиш – керівник Центру освіти дорослих «Перспектива» підприємства «НМЦ» профспілок.

 

Щодо практичного використання розробок і пропозицій по навчанню в рамках дансько-українського проекту в роботі територіальних і первинних організацій Профспілки учасників проінформував Петро Древаль – голова Добропільської територіальної організації ППВПУ.

 

По завершенню семінару директор Чернігівського НМЦ Тетяна Осадча вручила профспілковцям сертифікати про участь у навчанні.

 

Віталій Копиш,

м. Чернігів

 

IMG 8723

 

IMG 8800

 

 

 

 

 

IMG 8888

 

IMG 8889

 

IMG 8890